Pissebedden val

Met een pissebedden val bestrijd je deze diertjes. Hierbij heb je de keuze uit een aaltjesval of een lijmval. In beide gevallen gaat het om een pissebedden val die effectief werkt. Vooral in vochtige ruimtes zoals de kruipruimte, badkamer of keuken kun je deze landschaaldieren tegenkomen. Zorg dat je tijdig met bestrijding start.

Pissebedden vallen: de mogelijkheden

Er zijn twee pissebedden vallen die effectief werken. Allereerst de aaltjesval tegen pissebedden. Dit zijn zeer kleine rondwormen die de natuurlijke vijand van pissebedden zijn. Aaltjes uitzetten is een effectieve methode om van pissebedden af te komen. Wanneer werken aaltjes? Wanneer de grond voldoende vochtig is dan werken aaltjes oftewel nematoden binnen 1 tot 6 weken. Zoals je kunt begrijpen moet je aaltjes altijd in de grond toepassen. Daarom is de aaltjesval tegen pissebedden alleen geschikt wanneer ze in kamerplanten of tuinplanten zitten.

Pissebedden in huis bestrijden doe je het beste met een lijmval. Deze pissebedden val bestaat uit een lokstof dat deze schaaldieren aantrekt. De diertjes lopen in de val en blijven aan een lijmplaat kleven. Wanneer je de lijmval lang genoeg laat staan ben je uiteindelijk van de pissebedden af. Overigens is deze pissebedden val ook zeer geschikt voor het vangen van zilvervisje en andere kruipende insecten.

Zijn aaltjes schadelijk voor mens of dier?

De pissebedden val oftewel aaltjesval wordt veel ingezet bij moestuinen, groentetuinen of planten in de achtertuin. Zijn aaltjes schadelijk voor mens en dier? Nee, aaltjes oftewel nematoden zijn onschadelijk. Je kunt ze dus veilig inzetten. Het is zelfs mogelijk om een aaltjesval tegen pissebedden in je kamerplanten toe te passen. Ideaal ter bestrijding van pissebedden maar ook rouwvliegen (varenrouwmug).

Bedenk van tevoren wel goed of pissebedden daadwerkelijk in de kamerplanten zitten. Binnenshuis komen deze dieren namelijk vaker in de keuken dan in kamerplanten voor. Kies daarom altijd voor het juiste bestrijdingsmiddel. Een pissebeddenval op basis van lokstof en lijmplaat is nooit een verkeerde keuze.

Pissebedden val kopen

Direct een pissebeddenval kopen? Je regelt dit online op een moment dat het jou uitkomt. Hierbij heb je keuze uit verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld de aaltjesval tegen pissebedden, lees hierbij goed de gebruiksaanwijzing. Of de pissebedden val op basis van lokstof en lijm. Wist je dat je ook zelf een pissebeddenval kunt maken? Bijvoorbeeld met een uitgeholde aardappel. Nadeel van zelfgemaakte vallen is dat dit niet voor 100% effectief werkt.

Wil je geen omkijken hebben naar de pissebeddenval, koop dan een kant-en-klaar exemplaar. Makkelijker kun je het niet krijgen en je krijgt hem ook nog eens thuisgestuurd. Het gemak van online winkelen wanneer je last hebt van ongedierte, maar ook wanneer je leuke producten voor je huisdieren zoekt.

Schuiven naar boven