Parkieten huisje

Een parkieten huisje is een mooie huisvesting voor deze vogels. Met een parkieten huisje wordt een nachtverblijf of nestkast bedoeld. Soms staat parkietenhuis voor een parkietenkooi of volière. Je hebt keuze uit verschillende soorten huisjes van hout, kokosnoot of andere materialen. Hierin voelen parkieten zich zeker thuis. Ideaal om te nestelen of de nacht door te brengen.

Nachthok of nestkast

Let op want je hebt twee verschillende soorten parkietenhuisjes. Ten eerste heb je het nachthok volière. Dit is geschikt voor parkieten die je buiten in een volière houdt. Een goed parkieten nachthok heeft een sluis waardoor er geen kou en wind naar binnen kan komen. Veel mensen bouwen het volière nachthok zelf, maar je kunt ook een soort houten bekisting kopen en hier een nachthok van maken.

Een parkieten huisje voor binnen, dan kom je bij de nestkast uit. Het parkieten nest is heel eenvoudig, deze vogels bouwen namelijk zelf geen nestje. Ze leggen de eitjes in het nestkastje zonder dit echt te bekleden. Dit komt omdat ze in de natuur voor een broedhol kiezen, hierdoor hoeven ze geen nest te bouwen. Houd hier rekening mee want een nestje zoals je dat aan kanaries geeft, daar maak je parkieten niet blij mee.

Nestkastje parkiet kopen

Je bent op zoek naar een parkieten huisje omdat je met deze vogels wil kweken. Bedenk dat er weinig parkieten zijn die de nestkast als nachtelijk verblijf gebruiken. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en kun je het proberen, maar vaak wordt de nestkast toch gebruikt om eieren te leggen. Een nestkastje parkiet kopen? Hierin is voldoende keuze. Dit parkieten huisje moet een bodem hebben van 2-3 cm dik, anders gaat er warmte verloren.

Je hebt het rechtopstaande nestkastje parkiet maar ook het liggend model. Het hangt van de parkietensoort af welk broedblokje kiest. Vaak wordt voor het rechtop staande nestkastje gekozen, maar een liggend nestkast is net zo goed. Soms is het ook een kwestie van uitproberen want koppeltjes willen nog wel eens kieskeurig zijn.

Parkieten huisje bestellen

Een parkieten huisje kopen? Kies uit een van de standaard nestkasten. Je hebt ook een aantal aparte modellen, die zien er net wat leuker uit. Vooral leuk wanneer je een binnen volière hebt of de parkieten binnenshuis houdt. Bijvoorbeeld het blok van berkenhout. Deze is geschikt voor valkparkieten, grasparkieten en andere parkietensoorten. Een mooi parkieten huisje dat opvalt.

Zoek je naast een parkietenhuis nog andere benodigdheden? Wanneer je op een van de parkieten huisjes klikt zie je relevante producten. Bijvoorbeeld een zitstok, schelpenzand, wilgentakken of parkietenkooien. Alles om het leven van de parkiet er een stuk leuker en gezonder op te maken. Je wil immers dat je parkiet een gezond en gelukkig leven tegemoet gaat, en daar heb jij invloed op.

Schuiven naar boven