Parkietengaas

Niks zo makkelijk als parkietengaas. Hiermee maak je de perfecte volière voor parkieten of andere vogel. Parkieten gaas is stevig en heeft een niet al te grote maaswijdte. Hierdoor kunnen er geen ongelukken gebeuren. Je koopt parkietengaas op een rol, variërend van 1 meter meerdere meters. Net zoveel als je nodig hebt.

Volièregaas voor verschillende toepassingen

Parkietengaas noem je ook wel volièregaas. Het is geschikt voor het creëren van een volière (vogels), maar je kunt er ook andere dierenverblijven mee maken. Daarnaast wordt dit gaas soms gebruik voor het afscheiden van een moestuin of kruidentuintje. Zo kunnen er geen vogels, ratten en muizen bijkomen.

Je hebt parkietengaas verzinkt, dit is stevig en dik gaas. Maar je hebt ook het goedkopere parkieten gaas. Dit laatste is niet aan te raden omdat de vogels vroeg of laat kunnen ontsnappen. Goedkoop gaas kan ook verbuigen of loslaten, dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Kies het beste voor je vogels met kwalitatief parkieten gaas.

Gaas 12 x 12 mm of 25 x 25 mm

Het meest verkocht is het volièregaas 12 x 12 mm. Dit is zeker geschikt als parkietengaas. Je hebt ook volièregaas 25 x 25 millimeter. Zoals je wel zult begrijpen heeft dit gaas grotere mazen. Het hangt helemaal van de parkietensoort af welke je moet hebben. Voor nagenoeg alle parkieten kun je met een gerust hart het volièregaas 25 x 25 mm nemen. Ben je bang dat er muizen in de volière terechtkomen? Steek een (dik) potlood door het gaas. Past het er door, dan past er ook een muis door.

Hoe hoog moet het parkietengaas zijn? Vaak worden rollen met een hoogte van 100 cm of 150 cm verkocht. Je hebt echter ook parkieten gaas met een hoogte van 50 cm. Dit laatste is geschikt wanneer je meerdere dwarsbalken maakt, anders is het gaas echt te kort.

Parkietengaas kopen

Je wil parkietengaas kopen, dit doe je gewoon online. Hartstikke praktisch wat je kunt kiezen uit verschillende soorten volièregaas. Bepaal de prijs, de kwaliteit maar ook of het verzinkt moet zijn of juist niet. Daarnaast heb je de keuze tussen het grijze of het groene gaas. Bedenk dat het grijze verzinkt is en dat er bij het groene gaas een plastic laagje overheen zit. Parkieten kunnen aan het groene parkietengaas gaan knabbelen, dat is natuurlijk niet zo verstandig.

Meet vooraf hoeveel gaas je nodig hebt. Liever iets teveel dan te weinig bestellen. Gaas wat over is kun je namelijk altijd gebruiken voor (kleine) reparaties. Je zult zien dat je dit zeker een keer nodig hebt.

Schuiven naar boven