Parkieten eten

Het meest kwalitatieve parkieten eten, dat is wat je nodig hebt. Dit noem je ook wel parkietenvoer. Het gaat hier om een mengsel van zaden en granen, maar ook ander parkieten eten is belangrijk. Alles om je vogels gezond te houden. Maar ook om ze eens lekker te verwennen. Je vindt hier voer voor zowel grote als kleine parkietensoorten.

Hoeveel eet een parkiet per dag?

Parkieten eten is onmisbaar voor een goede gezondheid. Hoeveel eet een parkiet per dag? Voor een kleine parkiet (bijvoorbeeld grasparkiet) komt dit uit op 7,5 g per dag. Grote parkieten eten ongeveer 10-12 g per dag. Wanneer je dagelijks dezelfde hoeveelheid geeft dan merk je vanzelf hoeveel hij eet. Een parkieten zaadmengsel wordt veel gekocht, maar zorg er dan wel voor dat de parkiet alles opeet. Dus ook de zaadjes die hij minder lekker vindt.

Hoe vaak de parkiet eten geven? Dit doe je dagelijks, zo kun je controleren of het diertje wel goed eet. Heb je meerdere parkieten dan is het soms aan te raden om twee keer per dag te voeren. Kan een parkiet te veel eten? Vogels hebben een snelle stofwisseling en zullen naar verhouding vaker op een dag eten. Wanneer je normaal parkieten eten geeft dan zal hij hier niet teveel van binnenkrijgen. Wees voorzichtig met vet voer, hier kunnen ze wel teveel van eten en dik worden.

Het beste parkietenvoer

Wat is nu het beste parkietenvoer oftewel parkieten eten? Er zijn altijd een aantal merken die het zeer goed doen. Dit zijn de merken Versele-Laga (Prestige), Harrison’s en Beaphar. Het is niet te zeggen wat het beste parkietenvoer is want dit verschilt voor iedereen. Sommige parkieten doen het goed op goedkoper voer terwijl anderen echt kwalitatief parkieten eten nodig hebben.

Zorg wel dat je het juiste eten koopt. Je hebt parkietenvoer voor grote parkieten, maar ook voor kleinere parkieten. De samenstelling verschilt per merk maar meestal zit er zoiets als gekwelde haver, gele millet, rode millet, kanariezaad, zonnebloempitten en tarwe in. Vaak aangevuld met andere zaden en soms noten. Je hebt ook de parkieten pallets. Voordeel hiervan is dat ze niet kunnen selecteren en alles binnenkrijgen wat ze nodig hebben. Nadeel is dat het even duurt voordat de vogels eraan gewend zijn.

Parkieten eten kopen

Vanwege de snelle stofwisseling moeten deze vogels meerdere malen per dag eten. Dit geldt niet alleen voor parkieten maar voor heel veel vogelsoorten. Parkieten eten moet je dus altijd op voorraad hebben. Daarom bestel je dit online, je krijgt het binnen 1-2 dagen geleverd. Bovendien heb je bij online shoppen ook veel keuze.

Kies je favoriete merk of product. Vergelijk de prijzen en bestel gelijk wat lekker parkieten snoepjes erbij. Denk hierbij aan een stick, trosgierst of crackers. Er is altijd een reden om je parkiet eens even lekker te verwennen.

Schuiven naar boven