Parkietenboom

Heb je al eens aan een parkietenboom gedacht? Een prachtige plek waar je parkiet kan spelen, rusten of misschien wel eten. De parkietenboom is erg geliefd bij eigenaars van verschillende soorten parkieten. Denk hierbij aan de grasparkiet, Catharinaparkiet of een andere soort. Een parkietenboom kopen regel je gewoon online, zo hoef je hem niet zelf te maken.

Parkieten speeltuin

Een parkietenboom wordt soms ook wel een parkieten speeltuin genoemd. Je hoeft namelijk geen complete boom in je woonkamer te zetten. Wil je een speelboom vogel maken, dan heb je hier veilig houdt voor nodig. Net zo makkelijk is het om een parkieten klimboom of een parkieten speeltuin te kopen. Dit staat ook nog eens mooi binnen je interieur.

Je hebt bijvoorbeeld de Trixie speeltuin, deze is ook geschikt voor andere kleine parkietensoorten. Of de speelplaats met ladder, van hout en een echte klimboom. Je kunt ook voor de complete en grote vogelspeeltuin op voet of standaard gaan. Deze is geschikt voor parkieten en kleine papegaaien. De ideale plek waar je vogel zich vrij kan bewegen. Afhankelijk van het model dat je kiest betaal je voor een parkietenspeeltuin tussen de € 15 en € 100. Een grote speeltuin op standaard kost meer dan € 100.

Parkietenboom als speelboom

Je moet een parkietenboom als speelboom zien. Wil je de parkietenboom zelf maken, kies dan voor veilige houtsoorten. Dit zijn in principe bijna alle houtsoorten die afkomstig zijn van fruitbomen. Maar ook de esdoorn, meidoorn, lariks, populier en wilg zijn geschikt. Onveilig zijn de els, buxus, paardenkastanje, eik en veel andere houtsoorten.

Wil je een veilige parkietenboom, dan kun je hem beter kant-en-klaar kopen. Zo weet je zeker dat het gebruikte hout absoluut veilig is. Bovendien zitten er geen uitstekende delen aan de parkietenboom. Alles is inclusief ladder en speelgoed, maar je kunt er ook zelf nog speelgoed aan hangen. Zo kun je nog eens afwisselen.

Boom voor parkieten online bestellen

Je zoekt een boom voor parkieten, maar dan wel een goede. Veel mensen denken dat ze een compleet boom voor de parkieten in de woonkamer moeten zetten. Onzin, zolang de vogel vrij rond kan vliegen vindt hij zijn eigen plekje. Dit zal in de parkietenboom zijn maar je merkt dat hij net zo vaak een ander plekje opzoekt.

Wil je van de parkieten boom iets vertrouwds maken, zorg dan dat hier ook wat te snacken valt. Sommige parkietenspeeltuinen hebben een bakje waar je voer in kunt doen, in andere gevallen hang je hier wat trosgierts of iets anders op. Je kunt op de bodem ook wat zaadjes verspreiden, laat je parkiet lekker rondscharrelen.

Schuiven naar boven