Papegaaienhuis

Een papegaaienhuis is geschikt als nestkast (broedblok) of om in te schuilen. Dit hangt dus een beetje van het doel af. Daarom zijn er verschillende modellen met betrekking tot het papegaaien huisje. Want je kunt ook voor een slaaphut of slaaptent gaan. Bekijk het aanbod en maak je vogel blij met een echt papegaaienhuis.

Alles voor de papegaai

Op deze website vind je alles voor de papegaai. Waaronder ook het papegaaienhuis. Wat kun je hier precies mee? Je hebt twee verschillende soorten papegaaienhuisjes. Allereerst het broedblok of de nestkast. Deze is bedoeld voor het kweken van papegaaien. Het broedblok moet altijd van een juiste afmeting zijn. Voor een grote amazone papegaai heb je natuurlijk een ander papegaaien huis nodig dan voor een dwergpapegaai.

Wat zijn de juiste afmetingen voor nestkast of broedblok? Voor een dwergpapegaai moet dit minimaal 30 x 15 cm zijn met een hoogte van 30 cm. Een liggend model moet 40 x 15 cm zijn met een hoogte van 15 cm. Verschillende parkieten waaronder de rosella of de halsbandparkiet hebben een broed met een hoogte van 60 cm en een afmeting van 20 x 20 cm nodig. Voor de ara is dit 30 x 35/40 met een hoogte van 60 cm. Bij een amazone papegaai kies je voor 25 x 25 en een hoogte van 50 cm.

Papegaaien huisje om in te slapen

Je hebt ook het papegaaien huisje waarin de vogel lekker tot rust kan komen. Ideaal om in te slapen, zich even te verschuilen of te spelen. Het papegaaien huisje is in veel gevallen van zacht materiaal. Het slaaphuisje of de slaaphut hang je zo hoog mogelijk in de kooi. Dan heb je nog de vogeltent. Die kun je zowel op de bodem neerzetten als ophangen.

Welk papegaaienhuisje moet je kiezen? Kijk altijd naar de afmeting van de vogel. Voor kleine papegaaien en de meeste parkietensoorten zijn er leuke papegaaien huisjes verkrijgbaar. Voor de grotere papegaaien is er minder aanbod en zul je beter moeten zoeken. In dit geval kun je eventueel voor een open hangmat kiezen, sommige papegaaien vinden het fijn om hierin te kruipen.

Papegaaienhuis kopen

Een papegaaien huis kopen regel je online. Je vindt heel wat aanbod op het gebied van vogelhuisjes, tenten, hangmatten, nestkasten en nog veel meer. Alles voor grote en kleine papegaaien. Wanneer je online besteld krijg je het allemaal thuisbezorgd. In veel gevallen is dit binnen 1-2 dagen, dat is best wel snel. Zoek je naar nog meer accessoires voor je papegaai? Klik op een van de producten en je wordt doorgeleid naar de webshop. Je ziet dan nog veel meer artikelen.

Hoe lang slapen papegaaien? De meeste papegaaien hebben 12 uur slaap per dag nodig. Slapen doen ze grotendeels ‘s nachts, maar vaak komen ze dan niet aan die 12 uren. Daarom zal de papegaai ook overdag een of meerdere dutjes doen. Dit doet hij natuurlijk het liefst in zijn papegaaienhuis, hangmat of slaapplek.

Schuiven naar boven