Papegaaien fiets

Papegaaien zijn intelligente vogels en kunnen trucjes leren. Denk je erover om een papegaaien fiets te kopen? Op het internet vind je hier leuke filmpjes van. De papegaaienfiets kan niet omvallen (hij heeft zijwieltjes) en bevat zitstokjes die het dier als trappers gebruikt. Het is even oefenen maar de papegaaien fiets is leuk speelgoed.

Papegaai leren fietsen

Hoe moet je een papegaai leren fietsen? Allereerst heb je een echte papegaaienfiets nodig. Hier laat je de vogel op zitten. Door de fiets een beetje naar voren te trekken voelt de vogel dat trappers bewegen. Dit alles doe je terwijl je een beloning geeft, zodat de vogel niet van de fiets afstapt. Bedenk dat het toch enkele weken duurt voordat de papegaai zelfstandig kan fietsen. Continu blijven aanmoedigen en belonen, dat werkt het beste.

De papegaaien fiets is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Zo heb je de fiets voor grote papegaaien zoals de ara, grijze roodstaart of Amazone papegaai. Maar ook de kleine papegaaienfiets voor de kleine kaketoe, valkparkiet of dwergpapegaai. Bedenk wel dat niet alle vogelsoorten even intelligent zijn, de ene vogel zal snel leren fietsen en de ander kan er nauwelijks iets van.

Alternatief papegaaifiets

Zoals je eerder hebt kunnen zien leren niet alle papegaaien op fietsen. Daarom is de papegaaienfiets niet altijd een goede keus. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om je papegaai toch een trucje te leren. Bijvoorbeeld komen op commando, dit leer je aan middels een clicker. Je kunt de papegaai ook aanleren om kralen of munten in een klein boodschappenkarretje te doen (speciaal voor vogels). Of met een balletje rollen. Maar ook zelf omrollen, kraaltjes aan een telraam verschuiven of een ladder op- en afklimmen.

Een vogel trucjes leren vraagt veel geduld. Dit geldt dus niet alleen voor de papegaaienfiets maar ook voor alle andere trucjes. Hoe kun je een papegaai trainen? Vaak wordt gebruik gemaakt van de clickertraining. Allereerst leer je het dier dat hij iets lekkers krijgt zodra hij de clicker hoort. Vervolgens ga je hem een trucje aanleren en beloont middels de clicker. Dit is namelijk de makkelijkste manier om je papegaai te trainen.

Papegaaien fiets kopen

Je wil een papegaaienfiets kopen. Online maar ook in fysieke winkels zijn ze niet zo makkelijk verkrijgbaar. Voor een papegaaien fiets betaal je al snel € 250, dit is geen goedkope hobby. Alternatief is de speelgoed fiets, brommer of scooter. Hier kan de vogel op zitten terwijl je mooie foto’s maakt. Je kunt een speelgoedminiatuur fiets eventueel ombouwen tot papegaaien fiets, dit bespaart je een hoop geld. Aan de andere kant moet je hier wel handig in zijn.

Denk ook eens aan het papegaaien skateboard. Het gaat hier om een mini skateboard waarop je de papegaai kunt leren staan en voortbewegen. Ook hartstikke leuk.

Schuiven naar boven