Papegaaien eten

Wat eten papegaaien en welk voer heb je nodig? Op deze pagina vind je het beste papegaaien eten voor (bijna) alle kromsnavels. Kwalitatief papegaaienvoer waardoor de vogel gezond oud wordt. Het geeft hem energie en vitaliteit. Papegaaien eten erg afwisselend, daar is dit voer uiteraard op afgestemd. Alles shop je gewoon online, wel zo makkelijk.

Wat eten papegaaien in het wild?

De meeste papegaaien komen uit een tropisch gebied. In het wild eten ze zaden, noten, fruit maar ook de scheuten van bladeren en bloemen. Daarnaast vullen ze hun voedsel aan met insecten, maar dat is afhankelijk van de papegaaiensoort. Je ziet deze vogels erg afwisselend eten. Dit betekent dat het papegaaien eten ook die afwisseling moet bieden.

Wat drinken papegaaien? Gewoon water. Het is niet de bedoeling dat je melk, vruchtensap, frisdrank of alcoholische dranken aan deze dieren geeft. Eten papegaaien vlees? Ja ze eten in het wild ook vlees (insecten). Toch is het niet aan te raden om vlees of vis aan papegaaien te geven.

Het beste papegaaienvoer

Natuurlijk ga je voor het beste papegaaienvoer, maar welk merk moet je hebben? Veel verkochte merken zijn Versele-Laga (Prestige), Harrison’s Bird Foods en Puik. Daarnaast zul je nog een hoop andere merken tegenkomen. Het is niet te zeggen wat het beste papegaaienvoer is. Papegaaien eten moet een mengeling van kwaliteitszaden, noten en stukjes fruit bevatten. Daarnaast bevat het ook wat mais, gepeilde haver en pompoenpitten.

Je kunt het papegaaien eten aanvullen met gedroogde meelwormen. Hiermee doe je aan de behoefte naar insecten (vlees). Geef nooit gehakt, shoarma, stukjes kip of ander vlees aan je papegaai. Natuurlijk vinden ze dit lekker maar dit is niet voor vogels bedoeld. Daarom voer je dus meelwormen, dat is de beste keuze. Maar geen levende meelwormen want die gaan aan de wandel.

Papegaaien eten kopen

Je wil het beste voor je huisdier, dat is logisch. Daarom ga je ook voor kwalitatief papegaaien eten. Dit papegaaienvoer kopen kan gewoon online. Zo heb je een ruime keuze uit de beste merken, uiteraard tegen een goede prijs.

Denk naast het standaard papegaaien eten ook aan lekkere snacks. Je moet je papegaai af en toe kunnen belonen. Ideaal om hem trucjes aan te leren maar ook omdat hij zo lief is. Daarnaast kun je snacks in de kooi hangen snacks. Denk aan een fruitcocktail, het bekende fruitkuipje, de cracker of losse papegaaien snoepjes. Er is veel verkrijgbaar, daar zal het niet aan liggen. Nu alleen uitvinden wat je papegaai lekker vindt.

Schuiven naar boven