Papegaaien accessoires

De leukste en meest praktische papegaaien accessoires. Niet alleen geschikt voor grote of kleine papegaaien, maar uiteraard voor alle kromsnavels. Papegaaien zijn intelligent, worden oud en spelen graag. Daar heb je natuurlijk de geschikte accessoires voor nodig. Al die papegaaien benodigdheden vind je hier, er is uiteraard nog veel meer beschikbaar.

Papegaaienkooi

Een van de meest populaire papegaaien accessoires is de papegaaienkooi. Hoe groot moet een papegaaienkooi zijn? Allereerst is het belangrijk dat de vogel op en neer kan vliegen. Hoe groter de kooi, hoe beter dit is. Voor een enkele papegaai houd je een afmeting van 70 X 70 cm aan met een hoogte van 1 m. Heb je twee papegaaien, dan moet de kooi naar verhouding groter zijn.

Vergeet de papegaaienkooi accessoires niet. Bij aankoop van een kooi zitten er al zitstokjes en drinkbakjes of voederbakjes bij. Bij papegaaienkooi accessoires kun je denken aan extra zitstokken in verschillen diktes, papegaaien speelgoed of een vogelbad. Maar ook iets lekkers om in de kooi op te hangen.

Papegaai speelgoed

Natuurlijk hoort dit bij de papegaaien accessoires: het papegaaispeelgoed. Deze intelligente vogels hebben dagelijks een uitdaging nodig. Dit realiseer je met het leukste papegaai speelgoed. Denk hierbij aan een schommeltje, belletjes, vogels speelplaats, klimboom, bruggetjes, ladders en nog veel meer. Op het gebied van papegaai speelgoed is er echt veel verkrijgbaar. Het meeste papegaaien speelgoed is niet zo duur, voor enkele euro’s haal je iets in huis.

Mag de papegaai regelmatig uit de kooi? Dit is zeker aan te raden want zo kan hij de vleugels strekken. Bovendien is dit een mooie manier om vertrouwd te raken met zijn omgeving. Vogels die regelmatig uit de kooi mogen zijn ook eerder en beter tam. Hang op de favoriete plekjes in huis ook wat speelgoed op, bovendien is het leuk om dagelijks even aandacht aan de vogel te besteden.

Papegaaien accessoires kopen

Natuurlijk ga je voor de beste papegaaien accessoires. Deze koop je online, wel zo makkelijk. Zo heb je altijd een ruime keuze uit papegaaienkooien, accessoires voor in de kooi, speelgoed, snacks en natuurlijk papegaaienvoer. Goed voer is namelijk net zo belangrijk. Kies uit verschillende zaadmengsels, noten, snacks of misschien wel papegaaien pallets. Niemand kan zeggen wat de beste papegaaienvoer is want dit hangt van de individuele vogel af.

Koop je een papegaai bij een kweker, vraag dan of je wat van het huidige voer mee naar huis mag nemen. Dan kun je dit mengen met het nieuwe voer, zo wendt de papegaai er beter aan. Dankzij bovenstaande tips en de leukste papegaaien accessoires geef je jouw vogel een goed leven.

Schuiven naar boven