Beste paardenzalf – verzorging van spieren

Verzorg je paard of pony met de beste paardenzalf. Deze zalf is ideaal bij gevoelige of stijve spieren. Dit ontstaat vaak door zware of langdurige arbeid maar ook door verkeerde bewegingen of koude. Een paardenzalf ontspant en bevordert de bloedcirculatie. Ontdek snel 5x de beste paardenzalf van dit moment.

Het gebruik van paardenzalf

Wanneer moet je eigenlijk paardenzalf gebruiken? Wanneer je paard zware arbeid verricht of stram/moeilijk loopt, dan heeft het mogelijk last van de spieren. Op zich is dit niet vreemd: ook wij mensen hebben na het sporten vaak last van stijve of pijnlijke spieren. Maar vastzittende spieren kan natuurlijk ook door verkeerde beweging of een verkeerde houding ontstaan.

Paardenzalf helpt de spieren ontspannen. Daarnaast verkoelt het de huid, maar dit is een beetje afhankelijk van het type zalf. Voor een optimale verzorging is het aan te raden om de zalf dagelijks aan te brengen. Dit doe je net zolang totdat paard of pony zich beter voelt. Ondertussen is het wel belangrijk dat het dier blijft bewegen.

Beste paardenzalf

Wanneer je op zoek gaat naar paardenzalf dan kom je best veel middeltjes tegen. Vaak van bekende merken maar ook van merken waar je nog nooit van gehoord hebt. Wil je het beste voor jouw paard of pony? Ga dan voor een goed product. Bekijk het overzicht beste paardenzalf.

1. Eimermacher Paardenzalf

Wanneer je kijkt naar de beste paardenzalf van dit moment dan staat de Eimermacher zalf echt bovenaan. Veel paardenliefhebbers halen dit product in huis (op stal). Het is namelijk een zalf met natuurlijke ingrediënten waaronder paardenkastanje-extract, rozemarijn en arnica. Deze ingrediënten zijn ontspannend en werken verkoelend, ideaal voor paarden die stress ervaren.

Daarnaast werkt de zalf ook zeer goed bij vermoeidheid. Deze paardenzalf is uiteraard huidvriendelijk en blijft niet plakken. Hierdoor is deze makkelijk smeerbaar. Een multifunctionele zalf die iedere paardeneigenaar zou moeten hebben.

Bekijk Eimermacher Paardenzalf

2. Effol Paardenzalf

Alweer een zeer goede paardenzalf die je gebruikt na een inspannende activiteit. Ideaal voor gebruik na een wedstrijd of les. De zalf bevordert de bloedcirculatie van het paard. Hierdoor heeft het een ontspannend en verkoelend effect, ideaal ter verzorging van de vermoeide spieren. De werking blijft wel twee tot drie uur aanhouden.

Bedoeld ter ontspanning en verkoeling van spieren en pezen. Je kunt deze zalf dagelijks na de arbeid aanbrengen, maar ook wanneer je paard stress heeft en hierbij de spieren teveel aanspant. Het trekt snel in zonder te plakken en is geschikt voor de normale tot gevoelige huid.

Naar Effol Paardenzalf

3. Equi Protecta Paardenzalf

Zware arbeid mag beloond worden met een goede ontspanning. Natuurlijk laat je het paard na de arbeid rustig uitgelopen, maar deze zalf ondersteunt dit effect. Paardenzalf heeft namelijk een lange werkingsduur van enkele uren. Ideaal voor vermoeide en pijnlijke spieren. De Equi Protecta paardenzalf bestaat uit natuurlijke ingrediënten waaronder duindoornolie, jojoba olie en aloë vera. Deze ingrediënten staan bekend om hun verkoelende en verzachtende werking.

Makkelijk smeerbaar en heeft ook nog eens een prettige geur. Dankzij de unieke samenstelling niet alleen geschikt voor de verzorging van spieren en pezen maar ook voor de huid. Je kunt het dus ook gemakkelijk voor de verzorging van wondjes of de mondhoeken van het paard gebruiken. Tip: probeer deze zalf ook eens op je eigen handen uit. Je zult merken hoe verzachtend deze paardenzalf is.

Bekijk Equi Protecta Paardenzalf

4. Sectolin Egyptische zalf

Ter verzorging van de hoeven van paard of pony is er deze Egyptische zalf. Het ondersteunt het herstellend vermogen van het straalhoorn. Dit is het hoorn wat door het straalkussen geproduceerd wordt. Straalhoorn is goed doorbloed en vraagt om een uitstekende verzorging. De Egyptische zelf van Sectolin verhoogt de weerstand van de hoeven en beschermt tegen ongewenste bacteriën. Hierdoor blijven de hoeven sterker en langer gezond.

Voor gebruik altijd goed schudden. De speciale paardenzalf gedurende twee weken dagelijks in een dunne laag aanbrengen. Wanneer er holten aanwezig zijn dan is het aan te raden om uitgeplozen henneptrouw of een plukje watten met de zalf te doordrenken aan in de holten aan te brengen. Een fles van deze Egyptische zelf heeft een inhoud van 250 ml.

Naar Sectolin Egyptische zalf

5. Sensipharm Mokzalf

Ook dit product moet je als paardenliefhebber altijd op voorraad hebben. Dit is namelijk de beste paardenzalf ter behandeling van mok. Het gaat bij mok om een huidirritatie of ontsteking in de kootholte van het paard. Dit komt vaker na de zomer en in de herfst voor. Gelukkig is mok niet besmettelijk maar je moet het wel behandelen. Daarvoor gebruik je deze speciale mokzalf.

Heeft een antiseptische werking en werkt bij zowel droge als natte mok. Dagelijks aanbrengen waarbij je voldoende zalf gebruikt, net zolang totdat de klachten weg zijn. Heeft niet alleen een reinigende maar ook een helende werking. Daarnaast is het huidvriendelijk waardoor het geen extra irritatie opwekt. Een pot heeft een inhoud van 300 ml met de werkzame stoffen zinc oxide, lanoline en andere stoffen.

Zorg ervoor dat je altijd de beste paardenzalf op stal of vlak bij de weide hebt staan. Je weet immers nooit hoe je paard of pony eraan toe is. Gebruik het na intensieve arbeid of wanneer je paard een spier verrekt heeft. Ook ideaal bij stressvolle situaties of om je paard of pony extra te verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven