Paardengraszaad

Goed paardengraszaad heeft een hoge voedingswaarde. Dit graszaad is geschikt voor inzaaien of doorzaaien van de weide. Voordeel van paarden graszaad is dat het sterk is en goed bestand tegen vertrapping. Omdat paarden de planten ook heel kort begrazen is het belangrijk dat je voor het juiste mengsel kiest. Het paardengraszaad heeft een dichte zode en bevat, afhankelijk van het merk, ook gezonde kruiden.

Gezond gras voor paarden

De meeste weide is zijn ingezaaid met graszaad dat bedoeld is voor runderen. Gun je paard of pony het beste met paarden graszaad. Dit heeft een andere samenstelling en is voorzien van een laag fructaangehalte. Dit vermindert de kans op hoefbevangenheid. Natuurlijk is het fructaangehalte mede afhankelijk van zonlicht, bemesting en bezetting van de weide. Hoe dan ook, speciaal paardengraszaad is altijd een betere keuze.

Met betrekking tot paarden graszaad kom je verschillende merken tegen. Bijvoorbeeld die van Barenburg, dit is graszaad die voor een stevige zode zorgt. Ideaal wanneer de weide intensief gebruikt wordt. Dan heb je ook het Pavo graszaad voor de paardenweide. Iets duurder maar van een uitstekende kwaliteit. Er is nog veel meer verkrijgbaar, van goedkoop tot duur.

Graszaad paardenweide doorzaaien

Je zoekt graszaad om de paardenweide door te zaaien. Dit kun je het beste in de maanden februari tot en met april doen of van augustus tot en met september. De paardenweide doorzaaien betekent dat je kale en open plekken herstelt. Voor een weide met weinig open plekken heb je ongeveer 25 kg paardengraszaad per hectare nodig. Bij veel kale plekken ga je voor 40 kg per hectare.

Voordeel van de paardenweide doorzaaien is niet alleen herstel, je kunt ook kiezen voor een andere samenstelling. Zo kun je verschillende grassoorten aan de paarden aanbieden. Kies ter afwisseling voor paardengraszaad dat je nog niet eerder gebruikt hebt. Je zult merken dat de weide hiervan opfleurt.

Goedkoop paardengraszaad

Je zoekt graszaad paardenweide goedkoop, simpelweg omdat je rekening moet houden met een beperkt budget. Goedkoop paardengraszaad is zeker verkrijgbaar. Je hebt weide graszaad dat minder dan € 90 per 15 kg kost. Houd er rekening mee dat dit niet direct om paardengraszaad gaat. Het goedkoop graszaad is bedoeld voor een weide waar verschillende diersoorten op kunnen grazen, zowel paarden, koeien als schapen. Geschikt voor inzaaien en doorzaaien.

Op zoek naar echt goedkoop paardengraszaad? Houd rekening met een prijs vanaf € 100 per 15 kg. Je ziet dat paardengraszaad niet heel goedkoop is maar je gaat wel voor een uitstekende kwaliteit. Bovendien ziet de weide er na het inzaaien of doorzaaien als nieuw uit. Ga voor een gezonde en structuurrijke weide voor paarden. Met het juiste paardengraszaad voorkom je hoefbevangenheid en zandkoliek. Bestel online, je krijgt het graszaad thuisbezorgd.

Schuiven naar boven