Paardenbalsem

Paardenbalsem is een van de beste middelen tegen zware en vermoeide (paarden)benen. Het wordt zowel bij mens als dier gebruikt. Deze gel is speciaal bedoeld voor benen, gewrichten, schouders en de rug. Masseer het paard met paardenbalsem, bijvoorbeeld na zware arbeid of ter ontspanning. Ideaal voor sportpaarden- en pony’s. Paarden balsem kalmeert óók de pezen en banden.

Paardenbalsem warm of koel

Van oorsprong is paardenbalsem verkoelend. Het brengt verlichting bij zware of vermoeide benen en gewrichten, spiermoeheid, spierpijn maar ook bij verrekkingen en kneuzingen. Het is dus multifunctioneel. Daarnaast wordt paarden balsem ingezet bij mensen met artrose, artritis, zwellingen of ontstekingen.

Wanneer het paard intensiever of zware arbeid moet verrichten, kan het last krijgen van spierpijn en gewrichtspijn. Ook de pezen of banden kunnen geïrriteerd zijn. Dit verhelp je sneller met paardenbalsem. Je hebt ook paardenbalsem warm. Dit is een crème of zalf die verwarmend aanvoelt. Feitelijk gaat het om dezelfde paardenbalsem, alleen vinden mensen deze verwarmend in plaats van verkoelend aanvoelen. De ervaring is voor iedereen anders.

Gebruik van het product

Hoe vaak moet je paardenbalsem gebruiken? Het is belangrijk om na de training het paard goed uit te laten stappen. Dit moet gedurende 10 minuten maar het liefst nog langer. Een en ander hangt natuurlijk ook van de zwaarte van de training af. Soms was deze wat moeilijker, bijvoorbeeld wanneer de training te zwaar was. In dit geval kun je spieren, pezen en banden ondersteunen met paardenbalsem.

Smeer de paardenbalsem na het uitstappen over alle vier de benen. Besteed vooral aandacht aan de gewrichten. Je hoeft er niet weer veel van te gebruiken, wees dus spaarzaam. Wanneer je te veel paardenbalsem smeert kan het paard veel koude of warmte ervaren. Je kunt paardenbalsem ook voor je eigen gewrichten en spieren gebruiken. Om hygiënische redenen is het aan te raden om hier een aparte pot voor te kopen.

Paardenbalsem kopen

Je wil paardenbalsem kopen, welk merk moet je nemen? De beste paardenbalsem die verkocht wordt is die van het merk Bio Vital, maar ook het Duitse merk Kräuterhof verkoopt goed. Veel van deze producten bevatten menthol en eucalyptus, dit heeft een verkoelend en verzachtend effect op de huid. Wist je dat je paardenbalsem ook kunt gebruiken na contact met de eikenprocessierups? Ideaal wanneer je in het bos bent gaan rijden en hier de eikenprocessierups bent tegengekomen.

Breng de paardenbalsem op de gewenste plek aan. Masseer het hierna goed in. Elke paardenbalsem werkt op een vergelijkbare manier, dit hangt dus niet van het merk af. Wil je paardenbalsem kopen, kijk dan gelijk even of je nog meer dingen voor je paard nodig hebt. Bijvoorbeeld paardenshampoo, borstels of lekkere snoepjes. Er is voldoende voor paard of pony verkrijgbaar. Zorg dat de paardenbalsem in de poetskoffer zit, dan heb je dit altijd bij de hand.

Schuiven naar boven