Beste muizenval – muizen vangen

Een muis in huis? Waar er een is zijn er altijd meerderen. Met de beste muizenval kom je hier snel vanaf. Maar let op, je hebt verschillende soorten muizenvallen. De één doodt de muizen terwijl de ander deze levend vangt. Wat is nu de beste muizenval? Ontdek 5X de beste keuze.

Zo krijg je muizen in huis

Heb je last van muizen en huis? Dit heeft altijd een duidelijke oorzaak. Waarschijnlijk geef je muizen de kans om zich warm te nestelen. Maar het kan ook dat je veel voedsel rond hebt slingeren. Muizen kom je dan ook veel in de keuken en woonkamer maar ook in warme ruimtes zoals op zolder tegen.

Ik sliep vroeger op zolder en had hier een hamster staan. Inclusief een hoophamster voor. muizen vonden de zolder lekker warm en werden aangetrokken door het hamstervoer. We hadden al snel een muizenplaag op zolder.

Beste muizenval

Wil je van muizen afkomen dan is het allereerst belangrijk dat je geen voedselresten rond laat slingeren. Laat dus geen voedsel op het aanrecht staan en kijk regelmatig of er niks achter of onder keukenkastjes of het gasfornuis ligt. Ook koekkruimels of dierenvoer trekt muizen aan, let hier dus goed op.

Met betrekking tot muizenvallen is er voldoende keus. De vraag is hoe je de muis wilt vangen: dood of levend. Daarom bekijk je hieronder 5X de beste muizenval van dit moment.

1. Wonact Muizenval – Rattenval

Deze moderne muizenval belooft een 100% pakkans. De val is geschikt voor binnen en buiten, dat is wel zo praktisch. Met deze val dood je muizen of kleine ratten. Wanneer de muis is gevangen kun je deze heel eenvoudig loshalen en weggooien, zonder dat je het dier hoeft aan te raken. Belangrijk want muizen verspreiden infectieziekten.

Deze moderne muizenval lijkt op de traditionele muizenval maar werkt wel iets anders. Hij heeft namelijk een zeer gevoelig triggerplateau en klapt zeer krachtig dicht. Dit betekent in ieder geval een snelle dood voor de muis of rat. Je ontvangt zes van deze muizenvallen tegen een voordelige prijs.

Bekijk Wonact Muizenval – Rattenval

2. Diervriendelijke Muizenval

Liever de muis laten leven? Kies dan voor de beste muizenval die diervriendelijk is. Zo hoef je je niet druk te maken om dode of geplette muizen in de val. Deze muizenval heeft een stevig ontwerp en vangt per keer een enkele muis. Zodra de muis naar binnen is gelopen en de val heeft geactiveerd kan deze niet meer ontsnappen.

Controleer de muizenval dagelijks en laat gevangen muizen in het wild los. Doe dit uiteraard zo ver mogelijk van de woning en in een gebied waar geen andere woningen staan. De val heeft een afmeting van 8X7 cm (ingang) en een lengte van 31,5 cm. Deze muizenval is dus niet geschikt voor ratten.

Naar Diervriendelijke Muizenval

3. Traditionele Houten Muizenvallen

Dit zijn de meest bekende en ook goedkoopste muizenvallen die er zijn. Van hout en voorzien van een metalen klapval. Let wel even op met het plaatsen van deze muizenval: raak hem niet op de verkeerde manier aan. Anders klapt de val dicht en zit je hier met je vingers tussen. Plaats de muizenval dan ook niet op plekken waar kinderen of huisdieren komen.

Voor een set van zes van deze muizenvallen betaal je slechts een paar euro. Je lokt de muizen met een stukje kaas of een stukje brood met pindakaas. Controleer ook deze muizenvallen dagelijks en verwijder dode dieren direct. Voor de hygiëne is het beter om tijdens het verwijderen handschoenen te dragen.

Bekijk traditionele houten muizenvallen

4. Elektrische muizenval

In het overzicht beste muizenval is de elektrische muizenval zeker een aanrader. Hiermee vang je tot wel 50 muizen met vier AA-batterijen. Bij het ontwerp is aan veiligheid gedacht: vingers of voorwerpen kunnen niet in de val worden gestoken. Dit maakt deze muizenval ook nog eens veilig in gebruik.

Hoe werkt de elektrische muizenval? Je plaatst wat lokaas aan de achterzijde in de val. Vervolgens zet je de schakelaar aan en zet de val bij voorkeur tegen een muur. De muis komt op het aas af en loopt over de metalen plaat. Hierop wordt de muis geëlektrocuteerd. Zodra er een muis in de val zit gaat er een waarschuwingslampje knipperen. Je kunt nu de muis verwijderen en de val opnieuw plaatsen.

5. Muizenlokdoos met muizengif

Zitten de muizen op een plek waar je geen val kunt plaatsen of weet je niet zeker of en hoeveel muizen je in of rondom de woning hebt? Gebruik dan een muizenlokdoos met muizengif. Voordeel van de lokdoos is dat andere huisdieren er niet bij kunnen, wel zo veilig. Muizen eten van het gif. Ze moeten er vaker van eten waarbij het gif goed zijn werk kan doen.

Door het gif vallen de organen van de muis uiteindelijk uit. Dit leidt tot de dood van de muis. Nadeel is dat het voor muizen een langzame en vaak pijnlijke dood is. Voordeel is dat je muizen vangt en doodt op plekken waar je absoluut niet bij kan.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om van muizen af te komen. Wat de beste muizenval in jouw situatie is, dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Soms is het ook goed om meerdere muizenvallen met elkaar te combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven