Muizenflesje (drinkfles)

Een muizenflesje, ook wel een drinkfles voor muizen genoemd. Het gaat hier om een kleine en compacte drinkfles die je aan de kooi of in het verblijf van je huisdier hangt. De muizenfles is ook geschikt voor (dwerg)hamsters. Je kunt het beste voor een muizenflesje met een inhoud van 100 of 150 ml gaan, dat is groot genoeg.

Muis drinkfles

Geef je muis een drinkfles, dit is hygiënischer dan een drinkbakje. Al helemaal wanneer je er meerdere muizen op nahoudt. Een open bakje zorgt ervoor dat voedsel, ontlasting en de bodembedekking in het drinkwater terecht komt. Dit voorkom je met een muizendrinkfles.

Heb je één of twee muizen, dan zul je merken dat ze niet zo heel veel drinken. Een muis drinkfles van 100 ml is dan meer dan voldoende. Bij meerdere muizen kies je er voor een met een inhoud van 150 ml. Het is altijd aan te raden om het water dagelijks te verversen. Het is echter geen probleem wanneer je dit om de twee dagen doet, het water blijft in de drinkfles lang genoeg vers en schoon.

Drinkfles muis zonder kogel

Het muizenflesje heeft een kogel. De muis moet hieraan likken waarna de kogel draait. Op deze manier komt er telkens een druppeltje water naar buiten. Op zich werkt het systeem prima. Deze muis drinkflessen lekken niet tot nauwelijks, een en ander is afhankelijk van de manier waarop je hem gebruikt.

Zoek je een drinkfles muis zonder kogel? Je komt dan bij de zogenaamde fokkerfles uit. Helaas zijn deze zelden voor muizen verkrijgbaar, ze hebben een grotere inhoud die meer geschikt is voor cavia’s, konijnen of grotere knaagdieren. Ze hebben namelijk een inhoud van 0,5 of 1 liter, dit is voor een of meerdere muizen best wel groot. De drinkfles zonder kogel is alleen aan te raden wanneer je een grote muizenkooi met meerdere dieren hebt.

Muizenflesje / drinkfles muis kopen

Een kwalitatief muizenflesje oftewel drinkfles kopen, die shop je gewoon online. Voordeel hiervan is dat je voldoende keuze hebt in verschillende drinkflessen voor dieren. Ook wanneer je gewoon een waterbakje zoekt scoor je deze het best online. Laat alles thuisbezorgen, wel zo makkelijk.

Nog even iets over de muis drinkfles: je moet hem wekelijks goed schoonmaken. Vaak lukt dit door met je pink in de fles de randen schoon te maken. Eventueel kun je voor een zeer smalle flessenborstel gaan. Wanneer je de drinkfles aan de binnenkant niet regelmatig schoonmaakt dan zullen zich hier algen gaan ophopen. Je kunt je voorstellen dat dit het drinkwater vervuilt, regelmatig schoonmaken dus.

Schuiven naar boven