Moeilijke kamerplanten

Hou je van een uitdaging? Ga dan voor moeilijke kamerplanten. Dit zijn planten die je niet zo vaak tegenkomt. Wanneer jij ze goed weet te verzorgen heb je echt iets unieks in je woonkamer of op kantoor staan. Hieronder vind je een aantal moeilijke kamerplanten die je zeker in huis moet halen. Onder de producten vind je nog wat tips over de verzorging.

Kamerplanten voor gevorderden

Moeilijke kamerplanten zijn voor gevorderden. Toch is dit niet altijd zo, want ook wanneer je geen groene vingers hebt kun je moeilijke planten houden. Er valt namelijk een hoop te leren over het houden en verzorgen van deze kamerplanten. Bijvoorbeeld waar ze moeten staan, hoeveel water ze nodig hebben maar ook of er sprake is van specifieke verzorging.

Een van die moeilijke kamerplanten is de Venus vliegenval. Dit noem je ook wel de vleesetende plant. Een grote fout die mensen met deze moeilijke kamerplant maken is de vliegenval te vaak dicht laten klappen. Natuurlijk ziet dit leuk uit maar het is echt slecht voor de plant zelf. De vleesetende plant heeft luchtige grond nodig. Hij mag geen plantenvoeding. Geef water met regenwater of gedistilleerd water, nooit kraanwater. De Venus vliegenval voeren? Doe dit zo min mogelijk en geef levende insecten.

Nog meer moeilijke kamerplanten

Je zoekt moeilijke kamerplanten zodat je kunt laten zien dat je ze de beste verzorging biedt. Naast de Venus vliegenval zijn er natuurlijk nog veel meer lastige kamerplanten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de krulvaren, een plant die geschikt is wanneer je honden, katten of vogels in huis hebt. De krulvaren wil vochtige lucht hebben, de droge lucht van de verwarming is vaak funest voor hem. Ook de lepelplant is een lastige. Hij wil voldoende vocht hebben, anders verwelken de bladeren. De lepelplant herstelt zich maar moeizaam.

Ook de vioolplant is een uitdaging. Hij heeft veel daglicht nodig, iets dat in de winter lastig is. Daarom moet je hem zo dicht mogelijk bij het raam zetten, maar niet op de tocht. De vioolplant vraagt ook om een vochtige bodem waarbij de wortels niet te nat mogen worden. Het is dus continu een balans vinden, dat maakt deze soort tot een moeilijke kamerplant.

Online kamerplanten kopen

Ga je de uitdaging aan en zoek je een leuke maar toch moeilijke kamerplant? Je kunt heel makkelijk online kamerplanten kopen. Ga je voor een of toch voor meerdere planten? Aan jou de keuze, er is voldoende op voorraad. Op deze pagina vind je een aantal moeilijke kamerplanten. Zoek je andere planten, klik dan op een van de producten. Je ziet vervolgens aan de rechterkant (of onderkant op mobiel) nog veel meer planten.

Bestel online en krijg de moeilijke kamerplanten netjes thuisbezorgd. Alles onbeschadigd. Mocht er toch iets beschadigd zijn, dan is het aan te raden om even contact op te nemen met de verkoper. Je krijgt dan de beschadigde plant vergoed of opnieuw toegestuurd. Bereid je voor op de meest moeilijke kamerplanten en laat zien dat je het kan.

Schuiven naar boven