Beste middel tegen vlooien en teken bij honden (2022)

Het beste middel tegen vlooien en teken bij honden rekent af met vervelende parasieten. Vooral in het voorjaar komen de eerste vlooien en teken weer voorbij. In de zomer is deze plaag het ergste.

Door veranderende weersomstandigheden zie je de laatste tijd ook in de winter een kleine vlooienplaag. Hoe je hier vanaf komt? Met het beste middel tegen vlooien en teken bij honden.

Dit zijn vlooien en teken

Zowel vlooien als teken zijn parasieten die van het bloed van zoogdieren leven. Op de hond komen we het vaakst de kattenvlo en wat minder vaak de hondenvlo tegen. Het nadeel van vlooien is dat ze veel overlast veroorzaken, ook binnenshuis. Een hond kan allergisch zijn (vlooienallergie) waardoor deze een huiduitslag en flinke jeuk krijgt.

Ook teken zijn parasieten. Nadat ze zich hebben volgezogen met bloed laten ze zich op de grond vallen. Teken kunnen bepaalde ziekten zoals de ziekte van Lyme overbrengen. Dit is een zeer ernstige ziekte voor honden, maar ook voor mensen en andere huisdieren.

Beste middel tegen vlooien en teken bij honden 2022

Geef vlooien maar ook teken geen kans. Er zijn verschillende middelen hiertegen verkrijgbaar. Deze middelen kunnen parasieten niet weren maar voorkomen dat ze blijven leven of zich voortplanten. Hiermee voorkom je een vlooienplaag en verlos je het huisdier vrijwel direct van de parasieten. Want bij de eerste beet die de parasiet doet wordt hij vaak al gedood.

Benieuwd welk middel je het beste kunt nemen? Dat ontdek je in het overzicht beste middel tegen vlooien en teken bij honden.

1. Advantix 250/1250 Vlooien/Teken – Pipetten

Advantix is een bekende op het gebied van beste middel tegen vlooien en teken. Dit product valt onder de bekende producent Bayer, dus met de kwaliteit zit het wel goed. De spot on pipetjes bevatten ingrediënten die vlooien, teken en bijtende luizen elimineert. Daarnaast weert het luizen, stalvliegen, zandvliegen maar ook teken.

Breng volgens het schema een pipetje tussen de schouderbladen (en de rug) van de hond aan. Dit doe je door het pipetje leeg te knijpen, eenvoudiger kan niet. Advantix wordt zeer goed beoordeeld en ontvangt een score van 4,7 van de 5 sterren.

Gebruikers ervaren dat hun hond geen vlooien of teken meer heeft. Het is dan ook een absolute aanrader. Keuze uit verschillende verpakkingen. Bedoeld voor honden met een lichaamsgewicht van 10-25 kg.

Bekijk Advantix 250/1250 – Pipetten

2. Beaphar FiproTec – tegen teken en vlooien – pipetten

Ook weer spot on pipetten die je rechtstreeks op de huid van het huisdier aanbrengt. De werkzame ingrediënten verspreiden zich over de huid. Zodra vlooien of teken hiermee in aanraking komen dan worden ze gedood.

Beschermt gedurende vijf weken tegen vlooien en vier weken tegen teken. Geschikt voor honden vanaf acht weken oud en met een lichaamsgewicht van 2-10 kg (kleine honden).

Bevat het werkzame bestanddeel fipronil. Controleer vooraf of de hond hiertegen kan. Dit geldt overigens voor alle middelen tegen vlooien en teken, sommige honden reageren hier overgevoelig op. Een verpakking bevat drie pipetten.

Naar Beaphar FiproTec

3. Advantix 100/500 Vlooien/Teken

Alweer van het merk Advantix maar dan voor honden van 4-10 kg lichaamsgewicht. De pipetjes werken zeer goed tegen vlooien, teken en luizen. Maar ook muggen en stalvliegen worden door het middel afgeschrikt. Bevat de werkzame bestanddelen Imidacloprid en Permethrine.

Druppel de inhoud tussen de haren van de hond. Bij grote honden is het belangrijk om de inhoud over 2-4 verschillende plaatsen te verspreiden. Beschermt gedurende vier weken tegen vlooien en luizen waarbij het binnen 24 uur werkt.

Het voordeel van dit product is dat het ook geschikt is voor honden met een vlooienallergie. Ontvangt goede beoordelingen is en dan ook zeker een aanrader.

Bekijk Advantix 100/500 Vlooien/Teken

4. Teken- en Vlooienband etherische oliën

Ben je op zoek naar het beste middel tegen vlooien en teken bij honden maar wil je niet met chemische middelen werken? Probeer dan eens de teken- en vlooienband met etherische oliën. Volledig biologisch en gedurende acht maanden werkzaam. Dit is een natuurlijk middel tegen parasieten en huidvriendelijk.

Ideaal voor honden die gevoelig op de traditionele middelen werken. Houd er wel rekening mee dat dit product niet altijd even goed werkzaam is. Het vermindert het aantal vlooien en teken maar kan deze niet helemaal weren. Het is in ieder geval wel een veilig product voor het huisdier, daar kun je van op aan.

Naar Teken- en Vlooienband etherische oliën

5. Seresto Vlooien En Tekenband

De laatste in het overzicht beste middel tegen vlooien en teken bij honden is de vlooienband van Seresto. Geproduceerd door een bekend merk. Het gaat hier om een vlooienband met de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine.

Doodt teken en vlooien en voorkomt ook een vlooienplaag en herbesmetting. Werkt gedurende maximaal acht maanden, het heeft dus een lange levensduur.

Absoluut pluspunt is de voordelige prijs en natuurlijk de goede werking. Dit product ontvangt dan ook een aantal goede beoordelingen van gebruikers. Makkelijk aan te brengen en werkt lang genoeg. Maak deze vlooienband niet te strak, er moet zeker een vinger tussen de band en de huid van de hond passen.

Bekijk Seresto tekenband

Test vooraf of je hond tegen het gekozen product kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven