Levende muizenval

Een levende muizenval is diervriendelijk. Op deze manier kom je effectief van verschillende soorten muizen af. De levende muizenval bestaat uit een vangkooi om muizen te vangen. Hierna laat je ze ergens in de natuur los. Je hebt verschillende soorten diervriendelijke muizenvallen. Ze werken allemaal op dezelfde manier: met wat lokaas en een deurtje of klepje dat achter de muis dichtvalt.

Werking diervriendelijke muizenval

Het is vrij eenvoudig om een diervriendelijke muizenval in werking te stellen. Plaats wat lekkers in de val. Dit kan om een stukje brood met pindakaas gaan, wat knaagdiervoer of iets anders. Zet de muis een val met het deurtje open langs een wand. Muizen lopen namelijk altijd langs muren af, dat is voor hen een stuk veiliger. Muizen komen op het lokaas af en gaan de levende muizenval in. Wanneer ze op een plateau staan of ergens tegenaan stoten dan gaat het deurtje dicht. De muis kan er niet meer uit.

Check dagelijks de levende muizenval. Zit hier een muis in, neem de muizenval in zijn geheel mee naar de vrije natuur. Open de val en laat de muis los. Laat muizen nooit in de buurt van woningen los, hiermee verschuif je het probleem naar iemand anders.

Muizenval levend: de mogelijkheden

Je zoekt een muizenval levend, dit betekent diervriendelijk. De beste manier om muizen te vangen zonder ze te doden. De muizenval levend is in verschillende varianten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de kunststof val, deze is licht van gewicht en doorzichtig. Hierdoor zie je direct of je een muis hebt gevangen. Je hebt ook de muizenval van metaal. Deze is zwaarder maar ook duurder. Voordeel van deze val is dat er tot wel 10 muizen in passen.

Alle overige muizenvallen zijn geschikt om één muis tegelijkertijd te vangen. Daarom krijg je bij veel bestellingen gelijk twee diervriendelijke muizenvallen toegestuurd. Het is aan te raden om de levende muizenval regelmatig toe te passen, ook wanneer je denkt geen last te hebben van deze knaagdieren. Stiekem kunnen ze toch aanwezig zijn. Check vooral de keuken, voorraadkast, schuur of garage en het tuinhuisje.

Levende muizenval kopen

Bijna overal is de levende muizenval te koop. Bijvoorbeeld bij Wellkoop, Hubo, Gamma, Brico en Aveve. Heb je geen zin om ergens naartoe te moeten om hier de levende muizenval te kopen, bestel hem dan gewoon online. Hierboven vind je de best verkochte muizen vallen waarin je de diertjes levend vangt. Wanneer je op een van de producten klikt zie je nog veel meer mogelijkheden.

Laat de muizenval levend gewoon bij je thuis bezorgen, wel zo makkelijk. Deze muizenval is overigens ook praktisch wanneer je een klein knaagdier mist zoals een hamster, gerbil of huismuis. Plaats wat voer in de levende muizenval en de kans is groot dat je het knaagdier weer terugvindt.

Schuiven naar boven