Led halsband hond – oplaadbaar en veilig

Veilig wandelen met je trouwen viervoeter: dit doe je met de led halsband. Deze halsband speciaal voor de hond is bij voorkeur oplaadbaar. Let op met hele goedkope halsbanden die je via Aziatische webshops bestelt, de kwaliteit laat te wensen over. Een led halsband voor de hond moet niet alleen oplaadbaar maar ook veilig zijn. Kijk maar eens wat er allemaal mogelijk is.

Waarom je voor een led halsband (hond) kiest

In het najaar worden de dagen korter. Voordat je het weet wandel je in het donker samen met je hond over straat. Het is voor andere weggebruikers vervelend wanneer ze je hond te laat zien. Maar ook andere hondeneigenaren vinden het prettig om je huisdier aan te zien komen. Daarnaast is een led halsband ook voor jezelf aan te raden: je ziet waar het dier zich bevindt. Praktisch wanneer je hond los mag lopen.

[do_widget id=custom_html-74]

Let op want er zijn veel verschillende led halsbanden voor honden verkrijgbaar. Je hebt halsbanden die heel comfortabel zitten maar ook modellen die erg stug zijn.

De kwaliteit van dit soort halsbanden

Het probleem is dat een led halsband hond (oplaadbaar) soms van een lage kwaliteit is. Na enkele keren opladen doen de lampjes het niet meer. Of je merkt dat de halsband in zijn geheel niet op wil laden. In sommige gevallen kan de halsband niet tegen vocht. Bij de eerste de beste regenbui kun je het product weggooien.

Vaak komen deze goedkope halsbanden vanuit Aziatische landen. Toch wil dit niet zeggen dat Nederlandse producten niet uit deze landen afkomstig zijn. Het verschil zit hem erin dat een Nederlands bedrijf de productie in China neer kan leggen waarbij dit wel onder Nederlands toezicht gebeurt.

Hoe kan het dat producten uit Aziatische landen vaak van slechtere kwaliteit zijn? Dit komt omdat de eisen met betrekking tot de werking en veiligheid van het product anders zijn dan in Europa.

Dit is de beste led halsband voor de hond (oplaadbaar)

Kies bij voorkeur niet voor een stugge halsband. Deze halsband zit als een stijve ring om de hals van het dier. Hij is misschien wel waterdicht maar het zit niet comfortabel. Bovendien kun je de riem niet aan dit soort halsbanden vastmaken, ze schieten dan direct los. Helaas is het wel zo dat deze producten als beste verkopen, simpelweg omdat ze goedkoop zijn.

Het is soms even zoeken tussen de producten maar de betere modellen staan er zeker tussen. Ga voor een flexibele halsband, deze is van katoen. Deze halsbanden kosten tussen de € 9 en € 18 per stuk.

Bekijk oplaadbare led halsbanden

Connectie met de smartphone

Je hebt ook de ledhalsband voor de hond die oplaadbaar is en connectie maakt met je smartphone. Wat is hier precies het nut van? Via de smartphone kun je zowel de kleur als de tekst op de halsband instellen. Hiermee creëer je een opvallend kenmerk. Zeer praktisch wanneer er veel honden aan de wandel zijn en je die van jou sneller wil herkennen.

Aan de andere kant kun je ook de naam van je dier op de halsband laten tonen. Of bijvoorbeeld een boodschap. Dit is handig wanneer je hond weleens wegloopt, waardoor mensen sneller gewaarschuwd worden.

Houd er rekening mee dat deze led halsband wel wat duurder geprijsd is dan de normale modellen. Gemiddeld moet je rekenen op een aanschafprijs variërend van € 25-€ 40. De prijs is afhankelijk van het merk, model en de maat.

Naar halsbanden met Bluetooth connectie

Halsband hond met reflectie

Zie je het niet zitten om gebruik te maken van een led halsband, dan kun je ook voor een reflecterend model gaan. Ideaal wanneer je vaak langs de weg wandelt. Wanneer koplampen over je hond schijnen dan ligt de halsband op. Hiermee waarschuw je weggebruikers, dat is wel zo veilig. Een hondenhalsband met reflectie is niet direct goedkoper dan een led halsband, maar natuurlijk wel comfortabel en van een goede kwaliteit.

De aanschafprijs varieert van € 13 tot € 25. De meeste modellen liggen ergens tussen de € 13 en € 15 dus dat valt wel mee. Bovendien heb je ook nog eens keuze uit leuke verschillende kleurtjes.

Bekijk reflecterende halsbanden

Een led halsband opladen

Afhankelijk van de kwaliteit gaat een led halsband tussen de 5 uur en 20 uur mee, hierna moet je hem opnieuw opladen. Bij aanschaf van een oplaadbare led halsband voor de hond krijg je er een kabeltje bij. Het kan dat bij hele goedkope modellen het kabeltje ontbreekt. Je kunt in dit geval gebruik maken van een oplaadkabel voor de smartphone.

Sluit de kabel op de halsband aan. Ergens aan de zijkant van de halsband vind je een ingang waarop kabeltje in moet. Vaak zit er een klepje voor deze ingang, hierdoor komt er geen vocht naar binnen. Sluit het andere uiteinde van de kabel op de stekker aan en steek dit in het stopcontact. Het duurt tussen de 1 en 4 uur voordat de halsband volledig is opgeladen.

De halsband wil niet opladen

Merk je dat de batterij steeds vaker leegloopt? Grote kans dat de ledhalsband, aan vervanging toe is. Soms wil de halsband helemaal niet opladen. Dit betekent dit dat de accu aan het einde van zijn levensduur is.

Het kan ook dat de kabel niet goed is aangesloten. Controleer de aansluiting maar ook of de stekker goed in het stopcontact zit. Verder kan er sprake zijn van een kabelbreuk. Probeer daarom eerst een andere kabel op de led halsband aan te sluiten. Is hiermee het probleem opgelost, dan moet je de oude kabel niet meer gebruiken.

Nooit in het water doen

De led halsband voor de hond kan vies worden. Maak hem dan met een vochtig doekje schoon. Stop een oplaadbare led halsband nooit in de wasmachine en dompel hem ook niet onder water. Wanneer water in het elektronisch gedeelte terechtkomt dan werkt de halsband niet meer.

Wanneer de halsband volledig is opgeladen sluit je het beschermende klepje weer. Zo voorkom je dat regenwater bij het elektronisch gedeelte terechtkomt. Is het klepje eraf gevallen? Doe er dan een stukje tape overheen. Een andere optie is om de halsband dusdanig om de hals te doen dat de opening aan de onderzijde zit. Zo kan er ook geen regen in komen.

Schuiven naar boven