Kweekkooien

Op zoek naar een kweekkooi voor een kanarie, vink, parkiet of een andere vogelsoort? Hier vind je broedkooien in verschillende soorten en maten. Je hebt keuze uit materialen waaronder de kunststof kweekkooi, het houten model of de aluminium kweekkooien. Voor elk budget en wensen is er een geschikte broedkooi.

Kweekkooien kanaries en parkieten

De meest verkochte kweekkooien zijn die voor kanaries en parkieten. Zit er een verschil tussen een kweekkooi kanarie of een kweekkooi parkiet? Ja, de afmeting speelt zeker een rol. Veel parkieten hebben een lange staart en hierdoor wat meer ruimte nodig. Bij een kanarie kun je vaak een hangnestje plaatsen of een eenvoudig nestkastje, parkieten vragen juist weer om een gesloten nestkast.

Zoek je kweekkooien voor kanaries of parkieten? Deze zijn online verkrijgbaar. Je kunt eventueel ook een (oude) kooi als kweekkooi nemen. Enig voordeel van een speciale kweekkooi is dat je deze makkelijker kwijt kunt. Ze zijn op te hangen maar je kunt ze eventueel ook stapelen. Kweekkooien zijn dan ook vooral bedoeld voor vogelkwekers die regelmatig nestjes hebben.

Kweekkooien van kunststof, hout of aluminium

Kweekkooien van kunststof worden goed verkocht. Ze zijn goedkoop, makkelijk te plaatsen en ook eenvoudig schoon te maken. Nadeel is dat de kwaliteit wat lager kan liggen. Kweekkooien van hout hebben een lange levensduur. Ze zijn iets duurder dan kunststof kweekkooien, maar wel van een goede kwaliteit. Enig nadeel is dat parasieten wat makkelijker in het hout kunnen nestelen.

Dan heb je nog de aluminium kweekkooien. Duurder dan voorgaande modellen, maar aluminium broedkooien zijn van een uitstekende kwaliteit. Makkelijk schoon te maken en oerdegelijk. Je zou kunnen zeggen dat een aluminium broedkooi nagenoeg onverwoestbaar is. De echte kweekkooi voor vogels heeft een uitneembare lade, waardoor je de kooi makkelijk schoon kunt maken.

Prijs kweekkooi vogels

Wat moeten kweekkooien tegenwoordig kosten? Een dubbele kweekkooi, geschikt voor twee koppeltjes, heeft een prijs variërend van € 50 tot € 125. Het gaat hier dan om een metalen en kunststof kweek kooi. De houten broedkooien zijn duurder en voor de aluminium betaal je nog meer. Is je dit te prijzig? Er zijn voldoende kleine kooien tegen lage prijzen beschikbaar. Deze kun je ook gewoon als broedkooi inzetten, al zijn ze minder praktisch met opbergen.

Een vogelkooi met een vierkant of rechthoekig design, dat is makkelijker te plaatsen, is verkrijgbaar vanaf € 25. Heel goed als kweekkooi oftewel broedkooi te gebruiken. Je ziet, ook wanneer je een lager budget hebt zijn er nog voldoende alternatieven. Zo kun je ongestoord met de vogels kweken. Vergeet niet de aanschaf van een vogelnestje of nestkast. Wat je nodig hebt hangt een beetje van de vogelsoort af.

Schuiven naar boven