Konijnenflat

Een konijnenflat kopen? Zeker aan te raden wanneer je meerdere konijnen of cavia’s houdt. Ook ideaal voor fokkers. Een konijnenflat bevat meerdere hokken. Meestal betreft dit tussen de 9 en 20 hokken, maar je hebt ook kleinere modellen met 2 tot 6 hokken. Je hebt ook de konijnen flat met twee of drie verdiepingen waarbij de konijnen middels een loopplank de verschillende verdiepingen kunnen betreden.

Konijnenflat maken of kopen

Toegeven, een grote konijnenflat voor 9-20 konijnen is niet zomaar te koop. Vaak worden deze flats zelf gemaakt, maar dit vraagt wel de nodige tijd en kennis. Je kunt ook een konijnenflat laten maken door een vakman. Een konijnenflat tweedehands kopen is niet altijd een goede keuze. De meeste zelfgemaakte flats voor konijnen zien er niet mooi uit of zijn van zeer goedkoop hout gemaakt. Dit slijt ontzettend snel.

Een konijnenflat kopen kan een ware zoektocht zijn, tenzij je twee of drie verdiepingen met een aantal hokken genoeg vindt. Bijvoorbeeld omdat je 1-4 konijnen houdt. In dit geval kom je bij een konijnen flat uit waarbij de dieren zelf over de verdiepingen kunnen lopen. Eventueel zijn de verdiepingen dicht te maken waardoor je twee of drie aparte hokken creëert.

Konijnenhok dubbel

Een alternatief voor de konijnenflat is het konijnenhok dubbel. Hierbij zijn er een boven- en onderverdieping aanwezig. Soms bestaat de onderverdieping alleen uit gaas, in andere gevallen zit er ook een nachthok. Er zijn dus voldoende modellen aanwezig. De prijs valt ook wel mee. Zo heb je het konijnenhok dubbel met een hoogte van 94 cm voor € 72 tot € 85. Dit is een mooie prijs voor een prachtig konijnenhok voor buiten.

Je kunt ook voor het Ferplast dubbele konijnenhok gaan. Deze is een stuk groter en biedt meer ruimte. Hij kost tussen de € 150 en € 250, afhankelijk van welk model je kiest. Je ziet dat er met betrekking tot het konijnenhok dubbel aardig wat verkrijgbaar is. Het is aan te raden om een dubbel konijnenhok of een konijnenflat altijd beschut te zetten. Wanneer er geen regen en vocht bij kan dan gaat de konijnenflat veel langer mee.

Konijnenflat kopen

Waar kun je een konijnenflat kopen? Dat doe je gewoon online. Let wel op want heb je als fokker een konijnenflat nodig, dan vind je online misschien niet wat je zoekt. Je moet de flat voor konijnen dan op maat laten maken. Een konijnenflat kopen in België? Hier vind je het zelfde aanbod als in Nederland.

Op zoek naar een konijnenflat voor binnen? Kijk dan eens naar de prachtige dubbelde konijnenkooi. Dit is echt een konijnenflat voor binnen, hij bestaat namelijk uit twee verdiepingen. Van het bekende merk Ferplast dus van een uitstekende kwaliteit. Je hebt ook mooie konijnenkooien voor binnen met een houten ombouw, dit ziet ook prachtig uit.

Schuiven naar boven