Konijneneten

Konijnen eten staat ook wel bekend als konijnenvoer. Dit zijn korrels en granen die specifiek voor konijnen en knaagdieren bedoeld zijn. Naast het standaard konijneneten is er ook het hooi en de snacks voor konijnen. Alles voor een gezond en goed leven. Veel verkochte merken konijnenvoer zijn Versele-Laga en Hope Farms, maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar.

Wat mogen konijnen eten?

Je kunt je voorstellen dat je niet alles aan je konijn kunt voeren. Wat mogen konijnen eten? Ten eerste is dit het normale konijnenvoer, maar dit moet je meer als krachtvoer zien. De basisvoeding bestaat uit dagelijks een portie hooi. In principe zou het konijn hier net zoveel van moeten kunnen eten als nodig is. Daarom gebruik je een hooiruif, dan wordt het hooi ook niet vies.

Wat mogen konijnen eten van fruit? Je kunt ze best veel geven, maar de vraag is of het konijn dit ook lust. Probeer het maar eens met appel. Daarnaast mogen ze wat sla of, banaan, bramen, druiven of frambozen. Daarnaast mag dit huisdier wat sla of kool, maar geef hier er niet veel van. Ook wortel, tomaat of andere soorten groenten worden vaak met smaak opgegeten.

Konijnenvoer gemengd

De meeste mensen kiezen als konijneneten voor konijnenvoer gemengd. Voordeel hiervan is dat het een mengsel van voedzame brokjes, granen en zaden bevat. Dit vinden konijnen ontzettend lekker, bovendien is het grootste gedeelte gezond. Gemengd konijnenvoer heeft ook een nadeel. Het dier zal het lekkerste er als eerste uithalen en de rest laten staan. Om ervoor te zorgen dat het konijn ook de voedzame brokjes eet, moet je pas bijvullen wanneer het vorige op is.

Om die reden geef je dagelijks een niet te grote portie. Bedenk dat gemengd konijnenvoer of het standaard konijneneten puur als krachtvoer dient, hooi blijft het belangrijkste. Geef hier dan ook voldoende van, elke dag weer.

Konijneneten en lekkere snacks

Elk dier is dol op lekker eten, geef ze eens ongelijk. Binnen het konijneneten vind je ook lekkere snacks. Bijvoorbeeld de yoghurt drops, de groentencrackers of de knabbelsticks. Er is zoveel verkrijgbaar, dit is altijd een welkome aanvulling op het normale en dagelijkse konijneneten.

Verwen je konijn af en toe ook met een worteltje of iets anders van groente of fruit. Daarnaast mag je soms wat hard brood geven. Geef echter niet te vaak of te veel brood, hier worden konijnen ontzettend dik van. Laat je inspireren door al het konijneneten dat verkrijgbaar is. Hier zit vast wel iets voor je konijn, cavia of knaagdier tussen.

Schuiven naar boven