Konijnendraad

Konijnendraad nodig? Dit noem je ook wel konijnengaas en is een afrastering. Ideaal om een eigen plekje voor het huisdier te maken. Konijnendraad is ook geschikt om een konijnenhok te maken. Het beste konijnen draad vind je online, waarbij je zowel de kwaliteit als prijzen makkelijk met elkaar vergelijkt. Want konijnengaas goedkoop scoren, dat is zeker mogelijk.

Kippengaas of konijnengaas

Konijnendraad wordt vaak als konijnengaas of volièregaas verkocht. Let op want er is een verschil tussen kippengaas en volièregaas.  Kippengaas is dunner en heeft zeskantige mazen. De opening tussen de mazen is groter dan bij volièregaas. Het volièregaas of konijnendraad is dikker, heeft vierkante mazen en is ook nog eens gepuntlast. Hierdoor is het veel steviger. Ook met betrekking tot prijs zit er wel een verschil tussen deze twee. Goed volièregaas (konijnendraad) is duurder, maar de kwaliteit is wel hoger.

Waar moet je voor kiezen? Gaat het echt om konijnen, dan kun je beter voor konijnendraad met vierkante mazen gaan. Anders hebben de konijnen het zo kapotgeknaagd. Weet je echter zeker dat je het gaas goed strak kunt spannen en heb je maar een klein stukje nodig, bijvoorbeeld voor het hok, dan kun je ook kippengaas nemen. Veiligheid staat voorop, kies daarom altijd het beste dat wij de situatie past.

Konijnengaas paneel

Wist je dat je ook voor een compleet konijnengaas paneel kunt gaan? Zo hoef je geen rol met konijnendraad te kopen. Het konijnengaas paneel bestaat uit een raamwerk van hout met hier stevig en dik gaas (draad) tegenaan. Dit is zelfs nog steviger dan konijnendraad op rol kopen. De panelen zijn ideaal om een afrastering of konijnenweide te maken.

Je kunt konijnengaas panelen ook gebruiken voor het vervaardigen van een konijnenhok. Bedenk echter wel dat het hok tochtvrij moet zijn. Je kunt dus niet aan alle kanten een konijnengaas paneel plaatsen. Bedenk ook dat een konijnengaas paneel duurder is dan wanneer je los konijnendraad koopt.

Konijnendraad groen of grijs

Wat is de dikte van konijnengaas? De ideale dikte van konijnendraad zou tussen de 1,05 en 1,75 mm moeten liggen. Hoe groter de maaswijdte, hoe dikker het konijnendraad moet zijn. Je hebt konijnengaas groen, dit vind je bijvoorbeeld bij Praxis, Hornbach Karwei of Hubo. Je bestelt het net zo makkelijk online waarbij je in veel gevallen ook nog eens goedkoper uit bent.

Daarnaast heb je het grijze konijnengaas. Hier zit geen geplastificeerd laagje over en is in veel gevallen veiliger in gebruik. Je koopt het gaas op grote of kleine rollen. Sommige draden zijn uv-bestendig en zullen dus niet in zonlicht gaan verweren.

Schuiven naar boven