Konijnenbed

Kan je konijn ook zo lekker languit slapen? Verwen hem met een konijnenbed. Dit is een warm mandje of bedje waar je huisdier lekker in wegkruipt. Hier is niks vreemds aan, een konijnen bed sluit aan bij de behoefte om zich veilig en geborgen te voelen. Je kunt kiezen uit heuse konijnen mandjes, dekentjes, kussentjes en nog veel meer.

Konijnen bed hout

Hoewel een konijnenmandje er comfortabel uit ziet kiezen veel mensen toch voor een konijnen bed hout. Simpelweg omdat dit wat steviger is en minder makkelijk kapot gaat. Je kunt een konijnenbed van hout zelf maken maar natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Het ziet ontzettend leuk uit, bijna alsof het een echte bed is.

In plaats van een konijnen bed van hout kun je ook voor een hangmat gaan. Of misschien wel een konijnen slaapzak. Ook dit ziet ontzettend comfortabel uit en dat is het ook. In het begin is het even wennen voor je konijn, maar al snel snapt hij het idee van het konijnen bed of de konijnenslaapzak. Voordat je het weet slaapt hij hier urenlang, je moet hem zelfs wakker maken.

Knuffelbed konijn

Een populair konijnenbed is het knuffelbed konijn. Dit is een pluche mandje voor in de kooi of een hoekje van de woonkamer. Je kunt hem eventueel ook ophangen. Voordeel hiervan is dat het knuffelbed niet op de bodem van de kooi staat en dus ook niet vies wordt. Zorg er dan wel voor dat het bedje niet te hoog hangt, het konijn moet er natuurlijk wel nog in en uit kunnen.

Bedenk wel dat een konijnenbed niet altijd in de smaak valt. Sommige konijnen liggen nooit in het konijnenbed maar bouwen liever hun eigen nestje. Geef in dit geval zacht en warm nestmateriaal. Kijk goed naar het gedrag van je huisdier, dan kom je er snel genoeg achter wat hij of zij het meest prettig vindt. Dan nog is het aan te raden om ook een dekentje, mandje of bedje in de woonkamer te plaatsen, want je konijn moet af en toe ook los kunnen lopen.

Konijnenbed kopen

Het beste voor je huisdier, dat wil jij toch ook? Juist daarom wil je een konijnenbed kopen. Dat kan, want online vind je hier voldoende keuze in. Van schattige kleine dekentjes tot zachte kussentjes of warme konijnenbedjes. Zorg ervoor dat het konijnenbed groot genoeg is voor je huisdier. Heb je een heel groot ras, dan zul je ook een grotere maat moeten nemen.

Bestel je online dan krijg je alles thuisgestuurd. Dus ook eventuele andere konijnen accessoires die je bestelt. Dat is het gemak van online winkelen.

Schuiven naar boven