Konijnen speelgoed voor buiten

Speciaal voor buiten: konijnen speelgoed. Met dit speelgoed hoef je het konijn niet continu in de gaten te houden. Want veel konijnen speelgoed kan gevaarlijk zijn. Je nijn die in een buitenhok verblijft heeft natuurlijk ook behoefte aan spelen.

Niet alles is konijnen speelgoed

Let erop dat je niet zomaar iets aan je konijn geeft. Hondenspeeltjes bijvoorbeeld, veel dingen hiervan zijn echt niet geschikt als konijnen speelgoed. Die plastic of rubberen balletjes voor de hond bijt een konijn natuurlijk in korte tijd kapot.

[do_widget id=custom_html-11]

Kattenspeelgoed is ook niet altijd geschikt voor het konijn. Soms heeft kattenspeelgoed een grotere opening waar het pootje van je konijn in vast kan komen te zitten.

Konijnen speelgoed buiten

Voor je buitenkonijn kies je voor veilig speelgoed. Dit speelgoed mag niet van plastic, rubber, kunststof of andere schadelijke stoffen zijn. Bedenk dat je konijn scherpe tanden heeft en overal aan knaagt. Onveilig speelgoed is zo kapot. Maar dat niet alleen, je konijn kan ook stukjes plastic of rubber binnenkrijgen. Hier gaan de darmen van verstoppen.

In het ergste geval moet je met spoed naar de dierenarts. Wanneer je niks doet kan het konijn overlijden. Kies daarom voor veilig konijnenspeelgoed (buiten).

Speelgoed van natuurlijke materialen

Het meest veilige konijnen speelgoed (buiten) bestaat uit natuurlijke materialen. Dit is hout, stro, vlas, hooi en andere natuurlijke materialen. Hoe weet je of iets van natuurlijke materialen gemaakt is? Deze producten zijn niet geverfd. Hierdoor hebben ze vaak een natuurlijke bruine tot groenbruine kleur.

Natuurlijk materiaal zet uit en krimpt. Wanneer je het nat maakt dan wordt het zeer zwaar of droogt langzaam. Kunststof speelgoed verandert niet wanneer het nat is en droogt ook snel op.

Het leukste konijnen speelgoed voor buiten

Weet je niet wat je moet kopen? Hieronder vind je wat voorbeelden van leuk konijnen speelgoed voor buiten. Dit is veilig en verantwoord speelgoed. Hierdoor hoef je niet continu toezicht te houden op het konijn. Natuurlijk controleer je wel dagelijks of het speelgoed nog heel is. Wanneer het speelgoed kapot is, kijk dan of er geen scherpe randjes aanzitten.

Lees ook: konijnen geluiden

Balletjes van hout of gevlochten touw

Een konijn vindt een balletje altijd leuk. Het kan ertegenaan duwen, ermee gooien en zal al snel in de gaten hebben dat een balletje rolt. Heb je meerdere konijnen dan spelen ze misschien wel samen. Daarnaast is het ook leuk om een balletje naar je konijn toe te rollen.

Veilige balletjes zijn van hout of gevlochten touw. Hierbij is het belangrijk dat het materiaal niet geverfd of bewerkt is.

Konijnentunnel van waterhyacint

Een konijnentunnel van waterhyacint is absoluut veilig voor je huisdier. Het bijzondere is dat waterhyacint een waterplant is die veel bestreden wordt. Hoe mooi is het dat van waterhyacint veilig konijnen speelgoed wordt gemaakt? Een konijnentunnel is een mooie schuilmogelijkheid voor het konijn. Daarnaast vinden veel konijnen het leuk om erdoorheen te huppelen.

Je hoeft overigens niet voor een konijnen tunnel van waterhyacint te kiezen. Er zijn ook modellen van vlas, bamboe, houten stroken en ander natuurlijk materiaal.

Gevlochten speelgoed van gras

Het ideale konijnen speelgoed voor buiten: gevlochten speelgoed van gras. Konijnen spelen hier graag mee maar knagen er ook aan. Dit is goed voor de tanden en gaat verveling tegen. Kijk er dan ook niet vreemd van op dat het speelgoed van gevlochten gras uiteindelijk kleiner wordt.

Je zou denken dat dit soort speelgoed snel weg is maar dat valt echt wel mee. Veel konijnen doen er weken tot maanden mee, sommigen zijn al zelfs jarenlang zuinig op.

[do_widget id=custom_html-8]

Konijnen speelgoed van eetbaar karton

Tegenwoordig zie je ook veel konijnen speelgoed van eetbaar karton voorbijkomen. Dit karton is speciaal ontwikkeld om aan te knagen. Wanneer het konijn dit binnenkrijgt is dit dus niet schadelijk voor de gezondheid. Vaak wordt eetbaar karton als cirkels op een plaat bevestigd. In het midden van deze cirkels bevindt zich een gat. Vul de gaten met snoepjes, brokjes of lekkere groenten.

Dit stimuleert het konijn om op zoek te gaan naar voer. Met dit konijnen speelgoed houd je het konijn op een leuke en natuurlijke manier lange tijd bezig. Geen konijn die zich nog hoeft te vervelen.

Een wilgen stick

Ook dit is leuk konijnen speelgoed voor buiten: een stick gemaakt van wilgen. Hierbij zijn meerdere wilgentakjes met natuurlijke materialen samengebonden. Het konijn kan ertegenaan duwen, aan knagen of er zijn geur over verspreiden.

Eenvoudig konijnen speel gooit dat natuurlijk zeer veilig is. Je kunt overigens ook zelf wat wilgentakken in het hok leggen. Zorg er dan wel voor dat je de juiste takken vindt want sommige houtsoorten kunnen giftig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven