Koeien drinkbak

Een koeien drinkbak is geschikt voor plaatsing in de stal of weide. Hierbij is er keuze uit verschillende drinkbakken. Bijvoorbeeld de vlotter drinkbak voor aansluiting aan de waterleiding. Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden, zoals het plaatsen van een grote kuip (weide drinkbak). Ideaal wanneer er geen watervoorziening aanwezig is.

Drinkbak voor koeien (groot of klein)

In veel gevallen is het aan te raden om voor een koeien drinkbak groot model te gaan. Dit geldt dan voor de weide drinkbak. In de koeienstal is het beter om gebruik te maken van een vlotter drinkbak. Deze is compact maar zorgt er wel voor dat koeien altijd de beschikking hebben over vers en schoon drinkwater.

De weide drinkbak moet een ruime inhoud hebben. Denk hierbij aan een inhoud van 1000 tot 1500 liter. Wanneer de weide drinkbak te klein is dan is het echt noodzakelijk om deze vaker bij te vullen. Het is ook mogelijk om de drinkbak te voorzien een pomp met solar. Zo is het mogelijk om op plekken waar geen leidingwater beschikbaar is, het water uit een bron te pompen.

Drinkbak vee metaal

Er wordt vaak gekozen voor de vee drinkbak van metaal. Voordeel hiervan is dat metaal niet zo makkelijk kapot te krijgen is. De weide drinkbak van metaal staat ook nog eens erg stabiel. Aan de andere kant kan metaal sneller onderhevig zijn aan verschillende weersinvloeden. Het is dus even bepalen of een drinkbak van metaal wel een goede keuze is. Gelukkig zijn drinkbakken ook in stevig kunststof verkrijgbaar. Zolang koeien hier niet op gaan staan heeft dit een lange levensduur.

Wat is de beste koeien drinkbak? Dat is niet zo eenvoudig te zeggen. Populaire modellen die goed verkopen zijn de Kerbl en JFC. Er zijn echter nog veel meer merken en modellen verkrijgbaar.  Een universele koeiendrinkbak is verkrijgbaar voor een bedrag variërend van € 35-€ 60. Voor koeien is het aan te raden om voor de betere modellen te gaan. Let erop dat de koeien drinkbak altijd op de juiste manier wordt aangesloten. Hij mag niet gaan lekken. Controleer ook regelmatig de werking van de vlotter drinkbak op verstoppingen of lekkages.

Koeien drinkbak kopen

Een koeien drinkbak kopen? Hier volgen nog enkele interessante feiten. Hoeveel water drinkt een koe? Per dag drinken ze 40-100 liter water. Hoe lang kan een koe zonder water? Ze drinken 2-10 keer per dag, maar ze kunnen makkelijk 30 uur zonder water. Een melkkoe kan meer behoefte hebben aan water dan een vleeskoe. Dan zijn er nog de kalfjes. Hoeveel water drinkenkalf? Gemiddeld 5-15 liter per dag, dit is tot de leeftijd van 12 maanden. Een kalfje van 1-2 jaar oud drinkt 15-25 liter water per dag.

Met deze interessante weetjes is het makkelijker om een koeien drinkbak te kopen. Bestel hem online, je krijgt hem dan thuis afgeleverd. Natuurlijk is het mogelijk om meerdere koeien benodigdheden aan te schaffen.

Schuiven naar boven