Kippen accessoires

De meest praktische kippenaccessoires vind je hier. Geschikt voor het houden van kippen en ander pluimvee. Het maakt hierbij niet uit of je een kippenren of een kippenhok hebt, een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Met kippen accessoires maak je een goede start. Alles voor een gezond en gelukkig leven van de kip of het pluimvee.

Van kippenspeelgoed tot schommel

Bij kippen accessoires denk je niet direct aan kippenspeelgoed. Toch houden deze intelligente vogels wel van een uitdaging. Zo is de kippen schommel erg populair. Deze kun je heel eenvoudig zelf maken, maar het is ook mogelijk om voor een complete kippenschommel te gaan. De schommel voor kippen maak je met behulp van een stevige tak of stok met aan weerszijde touwtjes. Hang de kippenschommel in de kippenren of de kippenweide. Je zult merken dat de kippen hier vroeg of laat op gaan zitten.

Heb je kippen speelgoed nodig? Speelgoed voor kippen is ideaal om verveling tegen te gaan. Hiermee verklein je de kans op verenpikken. Er is voldoende interessant kippenspeelgoed verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een speelbal maar ook een houder voor lekkere snacks. Maak het kippenhok er een stuk vrolijker op met wat vogelspeelgoed, maar dan wel in opvallende kleuren. Kippen houden ook van een zandbad. Het is aan te raden om gebruik te maken van diatomeeënaarde, hiermee bestrijd je bloedluis en andere parasieten.

Kippen benodigdheden aanschaffen

Je zoekt kippenaccessoires, bijvoorbeeld omdat je een of meerdere kippen houdt. Welke kippen benodigdheden heb je allemaal nodig? Ten eerste een kippenhok. Kippen moeten ‘s nachts ergens kunnen schuilen. Het maakt hierbij niet uit of het om een luxe en groot kippenhok gaat, of je gebruikt een oud konijnenhok. Zolang ze maar veilig en droog kunnen zitten. Overige kippen benodigdheden zijn speelgoed, de bekende schommel, voerbakjes, een drinkbak en natuurlijk voer.

Heb je kippen los in de tuin lopen, zorgt dan voor een hoge afrastering. Zo kunnen de kippen niet wegvliegen en worden ze ook minder snel door loslopende dieren gepakt. Ga je met kippen fokken, dan heb je mogelijk ook een broedmachine nodig. Tenzij je de eieren door de kip zelf laat uitbroeden. Sla het voer droog en veilig op in een speciale voerton, zo blijft het lange tijd goed.

Kippenaccessoires kopen doe je online

Direct kippenaccessoires kopen? Dat regel je gewoon online. De leukste en meest praktische kippen accessoires vind je op deze pagina. Klik op een product en ontdek nog veel meer accessoires. Er is voldoende keuze, bovendien zit er altijd iets bij dat binnen je budget past. Het houden van kippen hoeft namelijk niet zo duur te zijn.

Vergeet niet dat kippen ziektes kunnen krijgen. De meest voorkomende ziektes zijn rode bloedluis, een wormbesmetting, Coccidiose, kalkpoten en de snotziekte. Ga met een zieke kip naar de dierenarts. Daarnaast zijn er producten verkrijgbaar om de kip een lang en gezond leven te bieden.

Schuiven naar boven