Kikker terrarium

Op zoek naar een kikker terrarium? Dit wordt soms ook als paludarium verkocht. Dit is een mix tussen een aquarium en terrarium. Het kikkerterrarium bevat namelijk een landgedeelte maar ook een watergedeelte. Ideaal voor het houden van een of meerdere kikkers. Koop het terrarium online en maak een keuze uit de verschillende modellen. Er zit altijd iets binnen je budget bij.

Verschillende soorten kikkers als huisdier

Je kunt aardig wat kikkersoorten als huisdier houden. Bijvoorbeeld de gifkikker, boomkikker, Vietnamese moskikker of dwergklauwkikker. Je mag geen kikkers in het wild vangen en deze als huisdier houden. Daarnaast mag je exotische kikkers niet bij de vijver zetten. Je hebt dus een goed kikker terrarium nodig.

Wat moet een kikkerterrarium kosten? Dat hangt een beetje van de afmeting af, maar ook hoe je hem in gaat richten. Een kaal terrarium kost tussen de € 50 en € 500. Die hele goedkope modellen zijn prima als beginnersbak, maar minder mooi. Bovendien zijn ze vaak te klein voor het houden van meerdere kikkers. Hoe groter je budget, hoe mooier het kikkerterrarium zal worden.

Kikker terrarium inrichten

Een kikker terrarium koop je online, maar hoe zit het met het inrichten? Bij sommige terraria krijg je er al wat accessoires bij. Bijvoorbeeld een achterwand, verlichting of verwarming. Andere modellen worden kaal verkocht. Het kikker terrarium inrichten is niet zo moeilijk, je hebt er alleen wat accessoires voor nodig. Daarom vind je hier wat informatie over het kikker terrarium inrichten.

Gebruik verlichting dat voldoende warmte afgeeft, voor veel exotische kikkers is dit onmisbaar. Heb je een laagje water in het terrarium of paludarium dan kun je dit water ook verwarmen. Verder creëer je een achterwand, schuilmogelijkheden in de vorm van stronken of hout, een bodem, stukjes mos en wat planten. Laat je inspireren door de bestaande kikker terraria.

Kikker paludarium kopen

Online een kikker paludarium kopen? Veel modellen lijken op een aquarium met een landgedeelte, maar je kunt ook het terrarium voorzien van een waterbak. Bedenk dat een kikker paludarium alleen geschikt is voor dieren die zowel in het water als op het land leven. Je kunt een paludarium later ook voor hagedissen, padden en schildpadden gebruiken. Er zijn dus voldoende mogelijkheden.

Bestel het kikker terrarium online en krijg deze thuis bezorgd. Wel zo makkelijk wat je hoeft niet met het zware terrarium te slepen. Bovendien kun je gelijk de benodigde accessoires bijbestellen. Zo krijg je alles in één keer thuisgestuurd, dit scheelt met betrekking tot kosten en tijd. Later kun je natuurlijk nog terrarium benodigdheden bestellen, er is altijd voldoende voorraad. Mocht je nog vragen hebben over het houden van kikkers, kijk dan eens bij een kweker.

Schuiven naar boven