Beste kattentuigje (2022): tuigje voor jouw kat

Het beste kattentuigje is stevig en zit comfortabel. Een tuigje voor de kat is vooral praktisch wanneer je huisdier niet alleen de straat op mag. Maar ook handig om mee in de tuin te wandelen of wanneer de kat naar de dierenarts moet. In dit overzicht 5X het beste kattentuigje 2022.

Zo gebruik je een kattentuigje

Hoe werkt een kattentuigje? Het is eigenlijk niets anders dan een soort halsband voor de kat. Omdat je katten niet aan de nek kunt trekken (ze steken dan) doe je de kat een speciaal tuigje om. Hier maak je een riem of lijn aan vast.

Katten moeten wel eerst aan het dragen van een kattentuigje wennen. Hier gaan enkele dagen overheen, waarbij de kat in het begin wat vreemd loopt. Na enkele dagen begin je met het lopen aan de lijn, ook hier moet je kat even aan wennen.

Hoe moet je een kattentuigje om doen? Dit is vrij eenvoudig. De voorkant gaat over de hals waarna je een pootje door het tuigje haalt. Bij aanschaf van een kattentuigje zit hier vaak een gebruiksaanwijzing bij. Na enkele keren oefenen is het aandoen en afdoen van het tuigje kinderspel.

Lees ook: beste kattenbakvulling

Beste kattentuigje 2022

Kies altijd de juiste maat van het tuigje. Het kattentuigje mag niet te strak maar zeker ook niet te los zitten. Alleen wanneer de kat uit het tuigje probeert te ontsnappen gaat deze wat strakker zitten, maar dat is normaal. Tegenwoordig zijn er heel wat kattentuigjes (kattenharnas) verkrijgbaar, de een nog beter dan de ander. Bekijk hieronder maar eens 5X het beste kattentuigje 2022.

1. Zootic kattenharnas met leiband

Een heel comfortabel kattentuigje dat het nergens knelt. Dit komt omdat dit tuigje brede banden heeft. Verkrijgbaar in twee verschillende maten: maat M en maat L. Hierdoor is dit tuigje geschikt voor verschillende katers en poezen. Voor een optimaal comfort is het kattentuigje helemaal te verstellen, dit doe je middels de klittenbandsluitingen.

Dit kattentuigje is zeker aan te raden voor wandelingen met de kat, wanneer je huisdier mee op reis gaat of naar de dierenarts moet. De maten staan bij dit kattentuigje aangegeven, zodat je altijd de juiste maat koopt. Een zeer goed product dat niet alleen goed verkoopt maar ook goed beoordeeld wordt. Inclusief leiband dus je hoeft geen aparte lijn bij te kopen.

Bekijk Zootic kattenharnas met leiband

2. Kattentuigje inclusief riem (one size)

Een voordelig geprijsd tuigje waardoor dit zeker tot het beste kattentuigje behoort. Misschien niet met de luxe van hierboven maar daar is de prijs natuurlijk ook naar. Het betreft hier een one size kattentuigje, geschikt voor zowel grote als kleine katten. De tuigje is namelijk eenvoudig op maat te maken. Het is aan te raden om twee vingers ruimte tussen het lichaam en de halsband aan te houden en een vingerruimte tussen het lichaam en de borstband.

Gemaakt van stevig materiaal en comfortabel voor je kat. Je ontvangt er een lijn met een lengte van 122 cm bij. Dit tuigje is veilig in gebruik en niet alleen geschikt voor katten maar ook voor honden, fretten en konijnen. Je hebt de keuze uit drie verschillende kleuren.

Naar het kattentuigje inclusief riem

3. Verstelbaar kattentuigje met looplijn

Ook weer een voordelig geprijsd kattentuigje compleet met lijn. Dit betreft een onze size model dat je heel eenvoudig op maat maakt. Geschikt voor katten met een gewicht tussen de 3 kilogram en 6 kilogram. In ieder geval voor katten vanaf 1 jaar oud.

Een sterk kattentuigje dat erg goed zit bij katten, kleine honden, konijnen en andere kleine dieren. Het gaat hier om een comfortabel harnas, een echte aanrader. Dit product wordt beoordeeld met 4 van de 5 sterren. Gezien de prijs zeker een aanrader.

Bekijk verstelbaar kattentuigje met looplijn 

4. Beeztees Comfort Kattentuigje

Het beste kattentuigje dat zeer comfortabel zit. Geschikt voor katten met een nekomtrek van 10-20 cm en een buikomtrek van 24-30 cm. Houd er rekening mee dat dit tuigje alleen geschikt is voor kittens en kleinere katten, meet van tevoren je kat op. Dit tuigje heeft brede banden en knelt hierdoor nergens.

Gemaakt van uitwassen waar nylon dat ook nog eens zeer stevig aanvoelt. Makkelijk in gebruik en kittens of katten kunnen hieruit niet ontsnappen. Laat de jonge kat zo vroeg mogelijk aan het kattentuigje wennen. Dit voordelig geprijsd model is verkrijgbaar in de kleur rood/zwart.

5. Noby Kattentuigje Met Loopband

Dat dit model tot het beste kattentuigje van dit moment behoort zie je vooral aan de positieve beoordelingen terug. Het tuigje is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en bedoeld voor volwassen katers aan poezen. Let hierbij goed op de maatvoering. Het tuigje is geschikt voor katten met een borstomtrek van 19-36 cm. De hals is verstelbaar van 18-29 cm. Van stevig nylon wat je eventueel op de hand uit kunt wassen.

De bijgeleverde looplijn heeft een lengte van 120 cm en wordt in dezelfde kleur als het kattentuigje geleverd. Erg sterk en handig in gebruik. Dit product ontvangt een zeer hoge score (4,9 sterren). Pluspunt is ook nog eens de voordelige prijs.

Met het overzicht beste kattentuigje vind je vast wel iets dat bij jouw huisdier past. Ga voor een comfortabel tuigje dat goed op maat te maken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven