Kattenfontein (drinkfontein)

Geef je kat een kattenfontein of drinkfontein. Katten houden graag van vers water. De kattenfontein voorziet je huisdier van continue stromend en vers drinkwater. De fontein bevat een filter waardoor vuil en vieze geurtjes geabsorbeerd worden. Kies uit een mooie kattenfontein, gebruiksvriendelijk én betaalbaar. Hier vind je de beste drinkfonteintjes voor de kat.

Kattenfontein keramiek of kunststof

Je hebt keuze uit de kattenfontein keramiek of een van kunststof. De kattenfontein is zwaarder en staat hierdoor stabiel. De kunststof kattenfontein is goedkoper. Je moet het wel heel bont maken wil je deze omver werpen, dus ook de kunststof drinkfontein is een prima keuze. Een drinkfontein voor katten werkt op stroom. Het energieverbruik is minimaal, alleen het pompje hoeft te draaien. Is er geen stroom aanwezig? Dan heb je ook de kattenfontein op batterijen.

Let wel op want de kattenfontein op batterijen is niet altijd de beste keuze. Dit komt omdat de batterijen vroeg of laat leeg kunnen zijn. Wanneer je dit niet in de gaten hebt dan werkt de fontein niet meer. Hierdoor heeft de kat geen drinkwater tot zijn beschikking. Daarom is het beter om voor een fontein op stroom te gaan.

Drinkfontein met sensor

Liever een kattenfontein met sensor? Dat kan natuurlijk ook. Voordeel hiervan is dat de fontein alleen aangaat wanneer deze beweging registreert. Bijvoorbeeld omdat de kat naar de fontein toeloopt. Aan de andere kant is een drinkfontein met sensor ook niet altijd de beste keuze. Het water staat soms lange tijd stil, hierdoor wordt het viezer en gaat het stinken. Bacteriën vermenigvuldigen zich namelijk sneller in stilstaand water.

Bedenk dus vooraf wat praktisch is. Een kattenfontein met sensor is aan te raden wanneer het kabbelende water je hindert. Is dit niet het geval, kies er dan een zonder sensor. Er zijn voldoende modellen verkrijgbaar. Wat is de beste drinkfontein kat? Die van LifeGoods verkoopt goed, maar ook de Pettadore of de Trevopet zijn aanraders. Je hebt zowel vierkante als ronde modellen, doorzichtig of in allerlei kleuren. Je hebt zelfs de katten drinkfontein die met een smartphone app werkt.

Kattenfontein kopen

Een kattenfontein kopen, met welke aanschafprijs moet je rekening houden? Op zich is een drinkfontein voor katten helemaal niet zo duur. De eenvoudige modellen kosten tussen de € 25 en € 35. Je krijg er dan een aantal filterpatronen bij. Ga je voor een luxe en modern model, dan betaal je tussen de € 35 en € 50.

Wist je dat de drinkfontein ook veel als douche/badje voor vogels wordt gebruikt? Ook dan is het belangrijk dat er filterpatronen bijzitten. Deze filters kun je altijd los bij bestellen. Wanneer de kattenfontein bedoeld is voor vogels, dan mogen er geen al te grote gaten of roostertjes inzitten. Vogels kunnen hierin met de pootjes vast komen te zitten.

Schuiven naar boven