Kattenfontein met sensor

Verwen je kat met een kattenfontein met sensor. Voordeel van een model met sensor is dat de kattenfontein niet de hele dag aanstaat. Je hebt dus ook geen last van het geluid van kabbelend water. Bovendien stimuleer je de kat tot drinken, juist omdat het water gaat stromen zodra hij in de buurt is. Ideaal voor kittens en senior katten.

Beste drinkfontein kat

Op zoek naar de beste drinkfontein kat? Er zijn heel wat modellen verkrijgbaar. De kattenfontein met sensor is een absolute aanrader. Hoe werkt zoiets? De sensor registreert bewegingen. Zodra de kat in de buurt komt springt de fontein aan. Hierdoor wordt het dier geprikkeld om te drinken. Dit is goed want veel katten maar ook honden drinken te weinig. Een kattenfontein met sensor is zeker aan te raden wanneer de kat grotendeels droogvoer krijgt.

Wat is de beste drinkfontein kat? Zoals je hebt kunnen lezen is een model met sensor absoluut geschikt voor verschillende soorten katten. Het is niet zo dat deze modellen direct duurder zijn. Eentje met sensor is € 10 tot € 20 duurder, dus dat scheelt niet veel. Maar er zijn ook drinkfonteinen zonder sensor die nog duurder zijn. Een goede kattenfontein met sensor werkt erg stil, je hebt er dus absoluut geen last van.

Koolstoffilter kattenfontein

De kattenfontein met sensor betreft altijd een model met koolstoffilter. Wat is het voordeel van een koolstoffilter kattenfontein? Actieve kool zuivert het water en verwijdert zware metalen of chemicaliën. Hiermee verminder je onaangename geuren, ook blijft het water een stuk schoner. Je hebt ook de kattenfontein met ultraviolet filter. Dit schakelt micro-organismen uit, ideaal voor het zuiveren van drinkwater. Daarnaast heb je de kattenfontein met ionisatie. Dit is iets dat je weinig tegen zult komen en is voornamelijk geschikt voor katten die snel last hebben van nierstenen.

Hoe vaak moet ik het filter van een kattenfontein vervangen? Dat hangt een beetje van het gebruik maar ook van de vervuiling af. Een koolfilter kun je meerdere keren om spoelen. Zie je dat hij erg vies blijft (verkleuring) of stinkt het filter, dan moet je hem echt vervangen. Dit geldt voor elke drinkfontein, zowel met als zonder sensor.

Kattenfontein met sensor kopen

Je wil een kattenfontein met sensor kopen, waar moet je allemaal rekening mee houden? Ten eerste het model (design), want het moet wel bij je inrichting passen. Sommige mensen gebruiken de drinkfontein als badje of douche voor hun vogel. In dit geval mogen er geen roosters inzitten waar een vogelpootje in of achter kan blijven steken. Voor katten maakt dit allemaal niet uit. Je hebt ook de Moowi luxe drinkfontein met sensor en ledverlichting. Een absolute aanrader want hij heeft een stille pomp en is voorzien van de beste filters. Bovendien heeft hij een laag energieverbruik.

De gemiddelde kattenfontein met sensor kost tussen de € 45 en € 90. Je hebt ook een aantal modellen die met behulp van een smartphone app werken. Zo krijg je op de app alle informatie over het waterniveau, de werking en wanneer je water of filter moet vervangen.

Schuiven naar boven