Kattencamera

Je huisdier in de gaten houden met een kattencamera. Erg praktisch wanneer je wil weten wat je kat allemaal uitspookt. Of wanneer je hem graag in de gaten houdt, zodat je weet waar hij zich bevindt. Een katten camera bevestig je aan de halsband van het dier. Je hebt ook camera’s die juist bedoeld zijn om de kat thuis in de gaten te houden.

Katten camera halsband. Volg je kat vanaf je smartphone. De kattenhalsband bevat een goede veiligheidssluiting.

Camera met bewegingsdetectie en spraakfunctie. Via wifi te verbinden met je smartphone. Kijk naar je kat wanneer je wil.

Kattenhalsband met Apple AirTag voor real-time tracking. Verstelbaar en reflecterend. Van ademend leer en waterbestendig.

Happysnoots 1080P huisdiercamera. App-bediening, 360° draaibaar. Nachtzicht bij slecht licht. Een aanrader!

Katten camera halsband

Het wordt steeds populairder: de katten camera halsband. Deze is geschikt voor katten of (kleine) honden. Aan de halsband hangt een camera die je om de nek van je huisdier doet. Dankzij de camera bekijk je de wereld door de ogen van het dier. Handig om te weten waar hij naartoe gaat en wat hij allemaal doet. Let wel op met de katten camera halsband, je huisdier kan deze kwijtraken.

Een goed alternatief is de gps tracker voor de kat. Zo kun je nog steeds in de gaten houden waar je huisdier is, alleen zie je er geen beeld bij. De gps-tracker is een stuk goedkoper dan de kattencamera halsband. Het is maar net hoe hoog je budget is.

Mini camera voor kat

Een populaire kattencamera is de mini camera voor kat. Dit noem je ook wel een action cam of een mini spy camera. Je kunt hem zowel aan de halsband bevestigen maar bijvoorbeeld ergens in huis. Bijvoorbeeld tegenover de slaapplek van het dier, op de kast of elders. Deze camera is zo klein, je ziet hem nauwelijks. Je zou hem dus ook als verborgen camera kunnen gebruiken. De mini camera voor kat is hiermee multifunctioneel.

Het is echt niet zo dat een mini camera voor kat ook duur is. Afhankelijk van het model dat je kiest betaal je tussen de € 10 en € 25. Dit model maakt videobeelden en foto’s in720P of 1080P, maar neemt ook geluiden op. Doordat er geen lichtjes tijdens het filmen branden blijft de camera onopgemerkt voor je huisdier of bezoekers. Alle beelden worden op een geheugenkaart vastgelegd.

Cat camera kopen

Je wil een kattencamera kopen, soms ook wel de cat camera genoemd. Je hebt hierboven kunnen zien wat de mogelijkheden zijn. Wil je op elk moment zien wat je kat nodig? Ga dan voor een camera met wifi. Bij beweging krijg je een pushmelding op je smartphone. Je kijkt direct live mee wat er allemaal gebeurt. De cat camera is ideaal om te zien wat je kat doet, maar ook voor een betere beveiliging van de woning.

De werking van een wificamera

Ben je op zoek naar een katten camera dan zal de keuze vaak op een wificamera vallen. Deze werkt op basis van je eigen wifinetwerk. Middels een speciale app bekijk je camerabeelden op je smartphone, tablet of misschien wel je laptop. Waar en wanneer je ook wil.

Met een wificamea ben je dus niet locatiegebonden. Ga je bijvoorbeeld op vakantie en blijft de kat thuis waarbij iemand af en toe langskomt om hem te verzorgen? Kijk gerust wat je kat doet en of er wel goed voor hem gezorgd wordt. Je moet er alleen voor zorgen dat je smartphone over een wifi- of mobiele internetverbinding beschikt.

Vaak is het heel simpel om de wificamera in je wifinetwerk te krijgen. Doorloop altijd de stappen zoals die in de beschrijving of op de verpakking staan. Wanneer de camera het wifinetwerk niet herkent dan helpt het om de router opnieuw te starten.

Is een katten camera veilig in gebruik?

Over het algemeen is een kattencam een geweldige en veilige manier om je huisdier te volgen. Koop liever geen camera uit een Aziatische webshop zoals AliExpress. Deze camera’s zijn niet goedgekeurd voor de Europese markt. Sommige van deze modellen kunnen vrij snel warm worden. Er bestaat dan een kleine kans op doorbranden.

Een andere reden waarom je geen kattencam in het buitenland koopt is de privacy. In Europa is het allemaal goed geregeld: beelden mogen niet door derden worden opgeslagen. Buiten de Europese grenzen kunnen er andere regels gelden.

Beveilig de camera altijd met een sterk wachtwoord. Veel mensen vergeten dit in te stellen. Zonder sterk wachtwoord kunnen hackers via je camera meekijken. Kijk in de beschrijving hoe je het wachtwoord wijzigt.

Enkele tips voor gebruik van de kattencamera

Plaats de camera altijd ergens waar de kat niet bij kan. Het is heel vervelend wanneer je huisdier de camera omstoot of ermee gaat spelen. Verder is het belangrijk dat je nooit tegen het licht filmt. Zorg dus dat de lens niet richting een raam of buitendeur gericht staat. Richt de camera ook niet op een lamp. Tegenlicht zorgt ervoor dat je kat als een donkere vlek zichtbaar is, waardoor je geen details ziet.

Veel camera’s zijn op afstand bedienbaar. Je kunt ze in verschillende richtingen draaien: naar boven of beneden, naar links en naar rechts. Oefen dit eerst terwijl je thuis bent. Niet alleen om het zelf onder de knie te krijgen, je wil ook weten hoe je kat hierop reageert. Sommige katten schrikken van een plotseling bewegende camera.

Schuiven naar boven