Kattenbak

Een kattenbak is onmisbaar wanneer je een of meerdere katten in huis hebt. Het is het toilet van je huisdier en voorkomt dat het zijn behoefte elders doet. Er zijn veel verschillende soorten kattenbakken. Bijvoorbeeld de open of gesloten bak, maar je hebt ook de zelfreinigende kattenbak. Alles om het jou een stuk makkelijker te maken.

Kattenbak met lade

Een veel verkocht model is de kattenbak met lade. Voordeel hiervan is dat je de hele bak niet hoeft op te tillen om hem schoon te maken. Je schuift eenvoudig de lade onder de kattenbak uit. Zo kun je de kattenbakvulling direct weggooien en eventueel de lade schoonmaken. Een kattenbak met lade scheelt je echt werk, bovendien hoef je niet zwaar te tillen.

Kijk ook eens bij de Curver kattenbak met lade. Dit is een bekend merk dat diverse huishoudelijke producten op de markt brengt, maar dus ook producten voor je kat. Daarnaast heb je nog veel andere modellen met lade, allemaal even praktisch. Kies in ieder geval een model dat bij de afmetingen gaan je kat past.

Kattenbak groot of klein

Je hebt de kattenbak groot, die is zeker aan te raden voor katers (mannetjes). Daarnaast zijn sommige kattenrassen gewoon wat forser. De kattenbak groot heb je in ieder geval voor de Maine Coon, Savannah, Noorse boskat, Ragdoll en Highlander nodig. Ook de Britse en de Europese korthaar kunnen aardig aan de forse kant zijn.

De kattenbak klein is geschikt voor poezen of kleinere rassen. Denk hierbij aan de Siamees, Balinees, Devon Rex of Singapira. Allemaal kattenrassen die prima in een kleine kattenbak passen. Ook voor kittens is de kattenbak klein aan te raden, maar misschien moet je later juist een groter model kopen. Je kat moet in ieder geval in de bak kunnen draaien, dat is belangrijk.

Een zelfreinigend of geurloos model

Een kattenbak kopen? Je hebt de keuze uit verschillende modellen. Erg populair is de kattenbak zelfreinigend. Met zelfreinigend wordt bedoeld dat de uitwerpselen en urineklonten in een opvanglade terechtkomen. Zo blijft de bak lange tijd schoon en gaat niet stinken. Bovendien kun je de zelfreinigende kattenbak veel makkelijker schoonmaken.

Je hebt ook de kattenbak geurloos. In feite kom je dan bij het zelfreinigend model uit, want deze is namelijk geurloos. Een en ander is ook nog eens afhankelijk van de kattenbakvulling die je gebruikt. Grit of grint geeft minder rotzooi naar kan wat meer stinken dan houtkorrels. Dit is ook een aandachtspunt wanneer je een kattenbak koopt.

Schuiven naar boven