Katten kamerplanten

Veilige katten planten voor de woonkamer, keuken of het kantoor. Al deze grote kamerplanten of kleine plantjes bevatten geen giftige stoffen. Wanneer de kat aan de plant zit levert dit dus geen gevaar op. Zo kun je katten en kamerplanten prima combineren. Een aantal van deze kamer plantjes zijn zelfs speciaal voor katten bedoeld.

Niet giftige planten voor katten

Heb je een of meerdere katten in huis? Dan is het belangrijk dat je voor niet giftige planten voor katten kiest. Dit noem je ook wel katvriendelijke planten. Al deze planten zijn ook veilig voor honden en vogels. Veel mensen hebben immers meerdere huisdieren. Wat zijn de leukste niet giftige planten voor katten? Hieronder vind je enkele ideeën en tips.

Leuke katten kamerplanten zijn de kentiapalm of de goudpalm. Deze twee palmsoorten zijn mooie en opvallende kamerplanten die echt veilig zijn voor kat en hond. De calathea is een van de meest voorkomende kamerplanten in woningen en op kantoren. Deze katten kamerplant heeft opvallende bladeren, variërend van witgroen gestreept tot een rode onderkant. Bij deze soort heb je keuze uit veel verschillende katten kamerplanten.

Welke planten voor katten?

Hier volgen nog wat leuke katten kamerplanten. Bijvoorbeeld de bananenplant, een absolute aanrader. Deze plant heeft mooie grote bladeren. Houd er wel rekening mee dat hij op een zonnige plek moet staan. Wanneer je hem goed verzorgt kan de bananenplant flink groot worden. Eet je kat van deze plant? Geen probleem, ook dit is een niet giftige plant voor katten.

Welke planten voor katten zodat ze hier plezier aan beleven? Geef je kat een potje kattengras. Hier worden verschillende varianten van verkocht waaronder gerst voor katten of Cyperus alternifolius. De tweede ziet er net wat vrolijker uit en kan het met de juiste verzorging aardig lang volhouden. Dit is een van die leuke en kleine katten kamerplantjes die je zeker aan moet schaffen. Niet alleen leuk voor jezelf maar dubbel zo interessant voor de kat.

Katten kamerplanten kopen

Is Calathea giftig voor katten? Nee, hierboven heb je al kunnen lezen dat je dit veilig kunt aanschaffen. Is Monstera giftig voor katten? Deze gatenplant kan nierschade bij de kat aanrichten. Dan de laatste vraag: is tijm giftig voor katten? Tijm behoort tot de kruiden en kun je gerust in huis nemen. Wil je katten kamerplanten kopen? Ga voor een van bovenstaande soorten of kies voor een varen, Polyscias Fabian of misschien wel de pannenkoekplant.

Katten kamerplanten kopen doe je gewoon online. Deze katvriendelijke kamerplanten krijg je netjes thuis bezorgd. Veilig verpakt in een stevige doos, waardoor ze niet beschadigd raken. In vrijwel alle gevallen gaat dit goed, maar mocht het toch misgaan dan krijg je een nieuwe kattenplant toegestuurd. Gewoon even contact opnemen met de verkoper.

Schuiven naar boven