Kamerplanten vogel

Veilige kamerplanten voor vogels, daar ben je naar op zoek. De vogel kamerplant bevat niet giftige bladeren, stengels of bloemen. Zo kan elke vogel genieten van vrijheid in de woonkamer of andere ruimte, terwijl je toch kamerplanten in huis hebt. Bekijk de beste kamerplanten voor vogels zoals papegaai, parkiet, kanarie of vink.

Niet giftige kamerplanten voor vogels

Je hebt een of meerdere vogels als huisdier. Natuurlijk ben je dan op zoek naar niet giftige kamerplanten voor vogels. Hier is gelukkig voldoende in verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Graslelie, een heel leuk plantje dat zowel als staande plant of als hangplant kan dienen. De Graslelie is absoluut veilig voor vogels. Je kunt ook voor de krulvaren gaan, deze behoort tot de niet giftige kamerplanten voor vogels.

Ken je de Areca palm of misschien de Kentia palm? Een absolute aanrader, deze plant is niet veel eisend. Natuurlijk zijn er nog veel meer kamerplanten voor de vogel verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bromelia, zebracactus of de olifantspoot? Je kunt eventueel ook kattengras nemen, hier knabbelen vogels graag aan. Dit is een van die eetbare planten voor vogels die je absoluut in huis moet hebben.

Klimplanten voor vogels

Heb je ook wel eens aan klimplanten voor vogels gedacht? Gebruikt geen klimop oftewel hedera, dit is voor vogels en andere diersoorten giftig. Zowel de bladeren als de besjes bevatten een giftige stof. Wil je klimplanten voor vogels die in een buitenvolière zitten kies dan voor hop, klimhortensia, wilde bosrank of winterjasmijn.

Binnenshuis kies je niet voor klimplanten maar voor hangplanten. Bijvoorbeeld de eerder genoemde Graslelie, dit is zeker een aanrader. Let op want de klimplanten die geschikt zijn voor buitenvogels moet je bij sommige vogelsoorten niet plaatsen. Bijvoorbeeld kromsnavels, die plukken heel veel aan de planten en eten van de besjes. Wees er dan echt zeker van dat de klimplanten of hangplanten veilig zijn. Vruchtenstruiken of fruitboompjes zijn in veel gevallen wel veilig in de volière te plaatsen.

Kamerplanten vogel kopen

Je wil een kamerplant & vogel combineren, zoals je hierboven hebt kunnen zien is dit heel goed mogelijk. Je hoeft alleen maar een van de veilige kamerplanten voor vogels aan te schaffen. Hoe doe je dat, vogel kamerplanten kopen? Dat regel je tegenwoordig gewoon online. Winkel op een moment dat het jou uitkomt. Je krijgt alles netjes thuisbezorgd

Is het veilig om online kamerplanten te bestellen? Ja, alles is goed verpakt en komt onbeschadigd aan. Heel soms ontstaan er beschadigen, neem dan contact op met de verkoper. Je krijgt een nieuw exemplaar voor de beschadigde kamerplant. Soms is het nodig dat je een fotootje stuurt, zodat de verkoper kan zien waarom de kamerplant niet goed is. Zoek je andere kamerplanten voor de vogel die je op deze pagina niet komt? Wanneer je op een product klikt zie je vanzelf nog veel meer kamerplanten staan.

Schuiven naar boven