Kamerplanten schaduw

De mooiste kamerplanten voor schaduw plekken. We hebben namelijk niet allemaal een zee van zonlicht in onze woonkamer, hobbyruimte of kantoor. Een schaduw kamerplant voelt zich goed op een schaduwrijke plek. Zolang er maar daglicht komt, dat is meer dan voldoende. Er zijn heel wat mooie kamerplanten schaduw verkrijgbaar.

Kamerplant donkere plaats

Een schaduw kamerplant kun je met een gerust hart op een donkere plaats neerzetten. De kamerplant halfschaduw plaatsen? Dat mag ook. Planten die weinig licht nodig hebben zijn voldoende verkrijgbaar. Denk maar eens aan de Philodendron Mostera, een mooie kamerplant met grote en opvallende bladeren. Of de Kentia met zijn palmachtige bladeren. Ook de Calathea is een kamerplant die van schaduw houdt.

Let op dat je niet elke willekeurige plant in de schaduw of op een donkere plaats kunt houden. De meeste planten hebben namelijk veel daglicht of zonlicht nodig. Voor schaduwrijke plekken in de woning of op kantoor moet je altijd voor een schaduw kamerplant kiezen. Het zou zonde zijn wanneer een mooie plant doodgaat omdat hij onvoldoende licht krijgt.

Verschil tussen halfschaduw en schaduw

Je hebt de kamerplant halfschaduw en de kamerplant schaduw. Wat is het verschil tussen deze twee? Kamerplanten halfschaduw hebben voor de helft zonlicht en de andere helft schaduw nodig. Denk maar aan een plekje vlakbij de vensterbank, een raam of deur. Vooral bij grote kamers zijn er meer schaduwplekken aanwezig. Hier moet je bij de keuze in kamerplanten wel rekening mee houden.

Sommige kamerplanten staan het liefst in het volle zonlicht. Deze zijn dan ook alleen geschikt voor op de vensterbank (het zuiden), of op een andere plek waar heel veel zonlicht komt. Denk maar eens aan de serre. Kun je een schaduw kamerplant ergens neerzetten waar veel zonlicht is? Let hiermee op, schaduw kamerplanten kunnen hierdoor slechter gaan groeien. Dit komt omdat ze zijn aangepast op een leven in de schaduw.

Planten met standplaats schaduw kopen

Schaduw kamerplanten koop je tegenwoordig gewoon online. Hier is niets vreemds aan want je krijgt de planten op de juiste manier thuis bezorgd. Maak je niet druk dat de kamerplanten beschadigen, dit gebeurt zelden. Mocht de kamerplant toch beschadigd zijn, dan neem je gewoon contact op met de verkoper. Je krijgt dan een nieuwe kamerplant toegestuurd.

Planten met standplaats schaduw moet je natuurlijk goed verzorgen. Wanneer je kamerplanten voor in de schaduw koopt dan zit hier in veel gevallen een gebruiksaanwijzing bij. Bijvoorbeeld over de standplaats maar ook hoeveel water hij moet hebben. Mocht je nog meer informatie willen, dan vind je deze altijd op het internet. Gewoon even Google gebruiken en op de naam van de plant zoeken. De naam van de schaduw kamerplant vind je op de pot zelf, maar het kan ook op een begeleidend kaartje staan.

Schuiven naar boven