Kakkerlakken terrarium

Een kakkerlak als huisdier, het komt weinig voor. Het is de sissende kakkerlak die als huisdier wordt gehouden, maar je kunt ook voor een ander soort kiezen. Het kakkerlakken terrarium hoeft niet heel groot te zijn. Voor de meeste soorten is een afmeting van 40×20 cm, oplopend tot 40×60 cm meer dan voldoende. Ontdek het kakkerlak terrarium, geschikt voor het houden van een of meerdere dieren.

Insecten terrarium

Als kakkerlak terrarium wordt vaak voor een geschikt een terrarium gekozen. Het is zo ingericht dat de kleinste insecten niet kunnen ontsnappen. Op zich wel belangrijk want de nimfen van kakkerlakken zijn zeer klein. Ze zouden dan ook door kleine spleetjes kunnen ontsnappen, iets dat je absoluut moet voorkomen. Kakkerlakken zijn geschikt voor het mini terrarium, net als veel andere insecten.

De sussende kakkerlak is erg populair, deze wordt ook wel Madagascar Hissing Cockroach genoemd. Deze soort is afkomstig uit Madagaskar en bereikt een lengte tot ongeveer 8 cm. Hiermee is het een van de grotere kakkerlak soorten. Je kunt je voorstellen dat deze soort een groter kakkerlakken terrarium nodig heeft.

Kakkerlakken in bakken houden

Er zijn voldoende mensen die een kakkerlakken normale opberg tot een houden. Door er wat hij hier dozen in te leggen kunnen de kakkerlakken zich verschuilen. Let op want een opbergdoos heeft geen ventilatiegaatjes. Je zult deze doos dus meerdere keren per dag even open moeten maken. Zo kan er lucht bij. Gelukkig ontsnappen kakkerlakken niet zo snel wanneer je de box openmaakt, al helemaal niet wanneer ze aan mensen gewend zijn.

Wil je continu zicht houden op de diertjes, dan is het beter om voor een kakkerlakken terrarium te gaan. Het speciale insectenterrarium of een terrarium die eigenlijk bedoeld is voor reptielen en amfibieën. In het laatste geval moeten terrarium wel zeer goed afsluitbaar zijn. Soms moet je de openingen versmallen, dit voorkomt dat de nimfen erdoor kunnen.

Kakkerlak terrarium kopen

Wat betaal je voor een kakkerlak terrarium? Dat hangt er helemaal vanaf waar je voor kiest. Ga je voor een speciaal insectenterrarium van dan ben je tussen de € 40 en € 60 kwijt. Je hebt ook het insecten voor dat eruitziet als een grote glazen pot. Hiervoor betaal je tussen de € 25 en € 30. Koop je een terrarium voor amfibieën of reptielen, dan ben je wel wat duurder uit. De aanschafprijs begint vanaf € 150. Compleet met inrichting is het terrarium wel een stuk duurder.

Met wat moet je kakkerlakken voeren? Kakkerlakken eten bijna alles, maar hebben de voorkeur voor vochtig en zoet voedsel. Wanneer ze vliegen voedsel kunnen vinden dan gaan ze over op het eten van papier, huisstof of textiel. Vandaar dat je al geeft een eierendoosje in het kakkerlakkenterrarium moet doen. Niet alleen ideaal als schuilplek, het kan ook als voedsel dienen.

Schuiven naar boven