Insectenterrarium

Insecten zijn zeer boeiend, genoeg redenen om ze als huisdier te houden. Hiervoor heb je natuurlijk een insecten terrarium nodig. Dit verblijf is geschikt voor het houden van spinnen, vliegen, wandelende takken en nog veel meer. Het juiste insectenterrarium laat zelfs het kleinste fruitvliegje niet door. Kies voor een mooi volglas terrarium, zo kun je het leven van deze diertjes volgen.

Klein terrarium voor insecten

Verschillende insecten zijn als huisdier te houden. De huisvesting hoeft niet zo moeilijk te zijn, een klein terrarium voor insecten is meer dan voldoende. Bij meerdere dieren is het wel aan te raden om voor een iets groter insecten terrarium te gaan. Denk hierbij aan het bidsprinkhaan terrarium of het insecten terrarium wandelende tak. Deze insecten geef je een groter verblijf dan bijvoorbeeld fruitvliegjes.

Kunnen mieren in een terrarium? Dat kan, maar liever kies je voor een speciale mierenboerderij. Deze is gevuld met gel of zand waardoor de mieren een nest en gangenstelsel kunnen graven. Het leuke aan een mierenboerderij is dat je het hele gangenstelsel kunt zien. Beter dan mieren in een terrarium.

Goedkoop terrarium aanschaffen

Voordeel van een insectenterrarium is dat het stukken voordeliger is dan een ander dierenverblijf. Hierdoor kun je aan een goedkoop terrarium voor insecten komen. Populair is het insecten terrarium van Ant’s Kigdom, hiervoor betaal je rond de € 45. Dit volglas terrarium is aan de bovenzijde voorzien van fijnmazig gaas. Bedoeld ter ventilatie en er kan geen enkel insect doorheen. Dit goedkoop terrarium heeft een afmeting van 20 x 20 cm en een hoogte van 35 cm. De perfecte afmeting voor het houden van de meeste insectensoorten.

Insecten kopen? Ga dan voor een kweekset eitjes van bijvoorbeeld de wandelende tak of de Australische flappentak. Zo kun je van het begin af aan insecten kweken en ze op zien groeien. Hartstikke leuk voor elk terrarium. Zoek je een zeer goedkoop terrarium voor insecten, denk dan eens aan het insecten kweeknet. Ideaal voor vlinders en rupsen, wandelende takken of sprinkhanen. Met een afmeting van 60 x 40 cm betaal je hier rond de € 30 voor.

Insecten terrarium kopen

Heb je ook al eens het insectenterrarium in de vorm van een grote glazen pot gezien? Deze heeft een inhoud van 5 liter en is voorzien van een ventilerend deksel. Ook uit dit terrarium kunnen insecten niet ontsnappen. Ideaal voor het kweken van insecten maar ook om ze als huisdier te houden. Deze terrariumpot is ook geschikt voor kinderen, ze vangen graag lieveheersbeestjes, slakken of wormen. Zo kunnen kinderen het leven van insecten bestuderen.

Een insecten terrarium kopen doe je online. Bekijk de beschikbare terraria en maak een keuze. Kun je niet vinden wat je zoekt, klik dan op een van de producten. Je wordt vanzelf doorgeleid naar nog meer relevante terraria. Online bestellen betekent ook alles thuisbezorgd krijgen. Ervaar het gemak van online winkelen.

Schuiven naar boven