Insecten: Action verkoopt deze producten tegen ongedierte

Last van wespen, vliegen, muggen of andere insecten? Action is niet alleen een winkel in persoonlijke verzorging en speelgoed, ze verkopen ook producten tegen ongedierte. Bijvoorbeeld de handige insectenspray, de insectenval of het vliegengordijn. Maar welke producten zijn een goede keuze? Ik bekeek het aanbod, de werking en de kwaliteit van deze artikelen.

Last van insecten

Je kunt van verschillende soorten insecten last hebben, zowel binnenshuis als in de tuin. Muggen prikken en veroorzaken jeukende beten. Bovendien kunnen deze insecten ziekten als malaria en het Westnile-virus overbrengen. Ook vliegen kunnen ziektekiemen verspreiden, bijvoorbeeld salmonella.

Wespen steken en kunnen allergische reacties veroorzaken. Mieren wil je ook niet in huis hebben, ze zorgen voor overlast. De meest hinderlijke insecten zijn kakkerlakken, bedwantsen, zilvervisjes, vlooien en luizen.

Insecten doden of verjagen met behulp van de Action

Je wil van die vervelende insecten af. Dit kan op verschillende manieren, en is weer afhankelijk met welk soort insect je te maken hebt. Ben je op zoek naar een goedkope oplossing om insecten te doden of te verjagen? De Action heeft verschillende producten in het assortiment. Van elk product leg ik uit hoe het werkt, wanneer je dit gebruikt en of het een goede aankoop is.

Eerst even dit: waarom is de Action zo goedkoop?

Voordat ik de verschillende producten bespreekt, wil ik je eerst laten zien waarom de Action zo goedkoop is. Vaak wordt gedacht dat goedkoop samengaat met een lage kwaliteit. Maar dat is niet zo, want de Action verkoopt veel A-merken en top kwaliteitsproducten.

Natuurlijk zitten er ook veel lage kwaliteitsproducten tussen. Maar wanneer het op insectenvermelding aankomt, zijn alle producten van de Action een goede tot redelijk goede keuze.

Deze winkel is zo goedkoop om drie verschillende redenen:

  • Een strikte inkoopstrategie, zoals grote hoeveelheden inkopen tegen lage kosten.
  • Veel eigen merken en huismerkproducten, die goedkoper zijn. Ook snel van assortiment wisselen waardoor er geen restvoorraden achterblijven.
  • Lage kostenstructuur zoals een eenvoudige winkelinrichting, lage winkelhuur en slimme marketing.

De Action insectenspray

Een insectenspray bevat een gifstof die het zenuwstelsel van insecten platlegt. Hierdoor werkt het snel en effectief tegen verschillende soorten insecten zoals vliegen, muggen en wespen. Action heeft de insecten van het merk Citin in het assortiment. Dit is een goed en bekend merk waarvan de werking bewezen is. Een en ander hangt wel van het gebruik af.


Anti mierenpoeder

Mieren vermenigvuldigen zich ontzettend snel. Ze graven lange gangen onder je tuintegels, en komen binnenshuis om voedsel te zoeken. Hoewel mieren niet zo snel ziekten verspreiden, veroorzaken ze wel overlast. Het mierenpoeder dat bij de Action verkrijgbaar is, is ook weer van het merk Citin. Het poeder heeft een goede werking. Het zit in een handige strooiflacon waardoor het makkelijk doseerbaar is. Strooi het poeder in de ingang van het nest. Het gif blijft op de mieren plakken en ze nemen het mee naar het nest. Binnen een uur zijn de eerste mieren gedood en binnen enkele dagen is het gehele nest uitgeroeid.


Elektrische vliegenmepper van de Action

Zoemende vliegen en wespen in je woning of op het terras, je wil dat ze weg gaan. Dan komt een elektrische vliegenmepper wel van pas. Op het gebied van elektrische vliegenmepper heb je keuze uit verschillende modellen. Sommige van deze modellen zijn van topkwaliteit, anderen zijn al na enkele keren gebruik kapot.

Ik heb een aantal keer de elektrische vliegenmeppers van de Action uitgeprobeerd. Maar met betrekking tot kwaliteit en levensduur als ik je minder tevreden over. Om onbekende reden hield de vliegenmepper ermee op (met volle batterijen). Dus mijn conclusie: de elektrische vliegenmepper van de Action is niet de allerbeste keuze.

Insectenlamp Action: ervaringen

Een insectenlamp trekt verschillende soorten insecten aan en doodt ze. De lamp is uitgerust met een ultraviolette lichtbron. Het blauwpaarse licht bootst het natuurlijke zonlicht na. Dit trekt insecten aan, vooral vliegende soorten zoals muggen en vliegen.

Zodra het insect in de buurt komt, wordt het gevangen en gedood. Dit gebeurt met behulp van een elektrisch rooster, een kleefoppervlak of door een zuigertje.

Ook bij de insectenlamp heb je keuze uit duur of goedkoop, en hoge of lage kwaliteit. Die van de Action is goedkoop, maar of hij ook goed werkt? Weet je wat er met dit soort lampen is: ze werken wanneer het hun uitkomt. Meestal werken ze perfect tegen muggen, maar tegen vliegen erg matig. Dus heb er geen al te hoge verwachtingen van.

Insecten & Action: overige producten

In de oorlog tegen insecten en ongedierte is Action een goede strijder. Hieronder enkele producten uit hun assortiment, die mogelijk goed van pas kunnen komen.

Ratten- of muizenval

De klassieke muizenval die bij de Action ongeveer € 0,87 kost. Daar kun je het niet voor laten liggen. Hoewel Action zegt dat hij ook bedoeld is voor ratten, is hij daar echt te klein en te zwak voor. Ondanks dat, werkt hij prima tegen muizen en is een goede keuze. Je moet het alleen aandurven om een klassieke muizenval in te zetten. Het resultaat kan er onsmakelijk uitzien.

Raamhor

Voor ongeveer € 14 koop je een raamhor met een afmeting van 150 × 130 cm. Dit is geschikt voor een klein raam. Dit artikel bestaat uit een frame van nylon en hij zag, met een aluminium coating. Het is voorzien van een handig kliksysteem waardoor je de hor eenvoudig bevestigt. Het enige nadeel? Je zit aan een vaste maat vast, waardoor de kans groot is dat er niet op jouw kozijn past.

Uitschuifbare vliegenmepper

Action heeft weer iets aparts in het assortiment: een uitschuifbare vliegenmepper. Handig wanneer je niet van de bank wil komen en toch de vlieg verderop dood wil meppen. Maar let op: de steel is erg kwetsbaar en verbuigt makkelijk.

Anti muggen stekker

Laat de Action jou helpen in de strijd tegen insecten. Bijvoorbeeld met de anti muggenstekker van het merk Citin. Ondanks dat het hier om een goed merk gaat, werken muggenstekkers niet zo perfect als gedacht. Dit elektrisch apparaat verspreidt insectenwerende geurstoffen. Maar wanneer de mug al eenmaal in de kamer zit, kan hij de weg naar buiten toch niet meer vinden. Dat is iets dat veel mensen vergeten.

Hoe effectief is een vliegengordijn of insectengordijn?

Meestal worden dit soort producten verkocht als vliegengordijn, maar de Action geeft er liever de naam insecten gordijn aan. Hoe effectief is dit artikel? Het werkt redelijk goed, want het houdt insecten buiten de deur. Hierdoor kun je de deur lekker open laten staan. Enig minpuntje: zodra je naar binnen of buiten noopt komt het gordijn wat open te staan. Insecten kunnen hierdoor meeliften.

Bij de Action koop je het insecten gordijn voor ongeveer € 2,99. Het heeft een afmeting van 100 × 210 cm. Het gordijn sluit middels magneetjes, waardoor je niet continu hoeft te kijken of het wel goed dicht zit. Aan de andere kant kunnen de magneetjes hinderlijk zijn bij het openen.

Vliegenvanger plakstrip

Heb je veel last van vliegen? Dan kun je ook nog gebruik maken van een vliegenvanger plakstrip. Deze strip bevat een lokstof die vliegen aantrekt. Zodra vliegen op de lokstof afkomen en op de strip gaan zitten, worden ze vastgeplakt. De kleefstof zorgt ervoor waardoor ze niet meer weg kunnen en uiteindelijk sterven.

Een plakstrip zou ik niet zomaar in de woonkamer of keuken hangen, dit iets onhygiënisch uit. Maar het werkt perfect in het schuurtje, de hobbykamer, de garage of op zolder. Je kunt het zelfs buiten onder een overkapping hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven