Beste hondenvoer voor puppy

Een jonge hond (puppy) heeft een andere voedingsbehoeften dan volwassen dieren. De beste puppybrokken of voer voor puppy’s bevat belangrijke voedingsstoffen. Bepaalde voeding helpt kieskeurige puppy’s om toch te laten eten. Daarnaast is er een keuze tussen droge brokken en natvoeding. Om je te helpen vind je hieronder het beste hondenvoer voor puppy.

Droge brokken of natvoer

In de keuze beste hondenvoer (puppy) kom je droge brokken of natvoer tegen. De vraag is waar je voor moet kiezen. Droge brokken zijn geconcentreerd en bevatten hierdoor een hogere hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen. De meeste puppy’s eten puppybrokken moeiteloos.

Je hebt ook kieskeurige eters of honden die te weinig drinken. In dit geval kun je beter voor natvoer kiezen. Dit bestaat voor minimaal 75% uit water, zo krijgt het jonge dier voldoende vocht binnen. Bovendien heeft natvoer een intense geur waardoor het aanzet tot eten.

Overzicht beste hondenvoer puppy

Wat is nu het beste hondenvoer voor puppy’s? Eerst moet je een keuze maken tussen brokken of natvoer, maar je kunt dit ook afwisselen. Bijvoorbeeld eenmaal per dag natvoer en de rest aanvullen met brokken. In de keuze beste puppyvoer let je goed op het merk, de prijs en de voedingswaarde.

Eukanuba puppyvoer

Een zeer goed merk dat je als beste hondenvoer voor de pup mag zien is Eukanuba. Dit merk staat al jarenlang bekend als het beste puppyvoer voor kleine en grote rassen. Daarnaast verkoopt het merk voer voor volwassen honden, voor moeilijke eters en voor honden met spijsverteringsproblemen.

Eukanuba biedt je dus alles wat een pup en volwassen hond nodig heeft. Veel voer van Eukanuba is voorzien van kip, dit is erg voedzaam en zit boordevol eiwitten. Je hebt ook de lam & rijst versie, dit is een glutenvrij voer dat zeer geschikt is voor gevoelige puppy’s. Dit merk bevat alle belangrijke voedingsstoffen voor een betere botontwikkeling en een gezonde en glanzende vacht.

De prijs van dit puppyvoer ligt wat hoger maar is kwalitatief ontzettend goed. Je betaalt tussen de € 5 en € 7 per kilo, afhankelijk van wat je kiest. Let goed op het product want je hebt brokken voor kleine, middelgrote en grote honden.

Bekijk Eukanuba puppyvoer

WOOOF puppy brokken

Een andere aanrader zijn de puppybrokken van het merk WOOOF. Dit merk is een stuk voordeliger geprijsd, ongeveer € 2 per kilo. Een grootverpakking is voordeliger dan kleine zakken. Deze geperste puppybrokken zijn glutenvrij, goed verteerbaar en bevatten natuurlijke ingrediënten. Er zijn geen kunstmatige geur- en of kleurstoffen aan toegevoegd. Ook zitten er geen kunstmatige smaakstoffen in.

Puppyvoer helpt het dier om gelijkmatig te groeien. Dit komt de botontwikkeling ten goede, waardoor hij stabiel en goed groeit. Geef puppybrokken gedurende de eerste 12 levensmaanden, hierna kun je op andere brokken of natvoer overstappen.

Veel gebruikers zijn net als bij het vorige merk zeer tevreden over de kwaliteit. Jonge honden eten dit graag en de stoelgang ziet er goed uit. Bovendien zijn de brokken lang houdbaar.

Naar WOOOF puppy brokken

Natvoer voor puppy’s

Je besluit om naast brokken ook natvoer te geven. Er is speciaal natvoer voor puppy’s verkrijgbaar, maar het is niet noodzakelijk om dit aan te schaffen. Het normale natvoer voldoet ook. Probeer in ieder geval puppybrok te geven, hierin zit echt alles wat het dier nodig heeft. Mocht de pup erg kieskeurig zijn dan kun je eventueel wat natvoer door de brokken mengen.

Bedenk dat brokken meer energie leveren. Hierdoor hoef je er niet zoveel van te geven. Op de verpakking staat altijd aangegeven wat de juiste hoeveelheid is. Van natvoer moet je naar verhouding veel meer geven, dit komt omdat het weinig energie levert. Aan de andere kant is natvoer wel ideaal wanneer een puppy weinig vocht binnenkrijgt.

Welk vlees mag een puppy eten?

In je zoektocht naar beste hondenvoer puppy overweeg je om vers vlees te geven. Dit is mogelijk, maar dit vlees moet dan wel fijngemalen zijn. Sommige merken verkopen alleen grof gemalen KVV (rauw vlees voor de hond).

Geef ook niet zomaar vlees dat bedoeld is voor menselijke consumptie. Dus geen braadworst, gekruid gehakt of een schnitzel. Volwassen honden kunnen hier beter tegen maar dan nog moet je dit niet te vaak geven. Honden hebben hun eigen voer, ons voedsel is in veel gevallen ongeschikt om te geven.

Let goed op de ontlasting

Als laatste nog de tip om dagelijks op de ontlasting van puppy te letten. Deze mag zeker niet waterig zijn, maar het dier moet ook geen moeite hebben om te ontlasten. In principe moet er een goede worst uitkomen die er makkelijk uitglijdt. Dat een hondendrol stinkt dat is een feit, dit wordt veroorzaakt door de eiwitten in het vlees. In veel gevallen niets om je zorgen om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven