Hondengordel auto

Een hondengordel auto kopen, op deze pagina vind je de beste producten. Zo kun je de hond veilig in de auto meenemen. Ideaal voor ritjes naar het bos of de dierenarts maar ook wanneer je op vakantie gaat. De hondengordel auto is veilig in gebruik en geschikt voor verschillende rassen. Hierbij heb je keuze uit meerdere modellen.

Is een hondengordel auto verplicht?

Je wil veilig van A naar B, daarom draag je altijd een autogordel. Dit is zelfs verplicht! Is een hondengordel auto verplicht? Nee, helaas is dit niet verplicht. Toch is het altijd aan te raden om voor een speciale honden autogordel te kiezen. Bijvoorbeeld omdat de hond plots op de bestuurdersstoel of je schoot kan springen. Hierdoor raak je afgeleid en ben je niet meer met je hoofd bij het verkeer. Ook voor de veiligheid van de hond is het beter om deze aan een honden autogordel vast te maken. Bij plotseling remmen schiet de hond niet naar voren.

In sommige landen is het gebruik van een autobench aan te raden. Dit geldt bijvoorbeeld in Polen en Tsjechië, hier mag de hond niet op de voorstoel vervoerd worden. Een hondengordel in de auto is dan onvoldoende. Rijd je door Italië en heb je twee of meer honden in de auto, dan moeten deze achter een hondenrek of in een autobench zitten.

Goedgekeurd hondentuig auto

Je hebt de hondengordel auto, maar je kunt ook voor een goedgekeurd hondentuig auto gaan. Het gaat hier vaak om een hondentuig dat je in één handige beweging vast kunt klikken. Dit is gemaakt van goedgekeurd veiligheidsgordelmateriaal. Dit betekent dat dezelfde materialen zijn gebruikt als normale auto veiligheidsgordels. Feitelijk maakt het niet uit waar je voor kiest, alles heeft dezelfde werking.

Met de auto veiligheidsgordel zet je de hond vast in de auto zodat deze niet naar voren springt. Je klikt deze veiligheidsgordel gewoon op dezelfde manier vast zoals een normale gordel. Het is aan te raden om de auto hondengordel altijd aan een tuigje vast te maken en niet aan de halsband. Bij plotseling remmen en het draaien van een halsband wordt de keel dichtgeknepen. Door het dragen van een tuigje voorkom je dat de hond in ademnood komt of nekschade oploopt.

Autogordel hond met tuigje

Op zoek naar de beste hondengordel auto? Ga dan voor een autogordel hond met tuigje. Deze is in verschillende maten verkrijgbaar. Maat XS en S zijn geschikt voor kleine hondenrassen. Maat S/M is voor de middelgrote rassen. Dan heb je nog maat L voor middelgrote tot grote rassen. De autogordel met tuigje in maat XL is voor de grote tot zeer grote rassen.

Een hondenautogordel met tuigje is verkrijgbaar vanaf € 25. De zeer exclusieve modellenkosten meer dan € 100. Gelukkig zit er altijd iets van je budget bij. Zo vervoer je de hond op een veilige manier, waar je ook naartoe gaat.

Schuiven naar boven