Honden clicker

Een hondenclicker is onmisbaar tijdens de clickertraining. Ideaal voor het trainen van puppy’s maar natuurlijk ook van volwassen honden. Het is immers nooit te laat om je huisdier nog van alles aan te leren. Een honden clicker is niet duur, voor een paar euro heb je er een. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor het honden fluitje, eventueel te combineren met de hondenclicker.

Clicker training

De vraag is hoe je clicker training toepast. Op zich is dit heel eenvoudig: met een honden clicker laat je weten wanneer de hond goed gedrag vertoont. Bijvoorbeeld wanneer je hem het commando zit aanleert. Zodra de hond dit uitvoert druk je op de clicker. Hierna volgt een beloning, zodat de hond weet dat de clicker in verband staat met een beloning. Op een later moment hoef je die beloning niet meer (altijd) te geven, de hondenclicker gebruiken is dan meer dan voldoende.

Heeft de clickertraining hond nadelen? Het moeilijkste is een goede timing, want je moet weten wanneer je de clicker gebruikt. Als tweede nadeel is dat veel mensen hem gebruiken om de aandacht van de hond te vragen. Stel dat de hond wegloopt en je klikt om zijn aandacht te vragen. Feitelijk beloon je de hond voor het weglopen door de hondenclicker in te zetten. Clickertraining luistert dus heel nauw.

Honden clicker kopen

Een hondenclicker kopen? Wat is de beste clicker voor honden? Feitelijk kun je voor de goedkope clickers gaan, die zijn prima. Maar let op dat je niet eentje van een paar cent koopt, die gaan snel kapot. Bovendien hebben deze een geluid die nauwelijks overeenkomt met de echte honden clicker. Gebruik een clicker die tussen de € 3,50 en de € 6 kost, dat zijn de goede modellen.

Je kunt ook een hondenclicker kopen die voorzien is van een extra fluitje. Zo kun je de hond op de perfecte manier trainen. Maar let op dat je de hond niet in verwarring brengt. De clicker is om te belonen, het fluitje om commando’s te geven. Op een clicker training cursus leer je hier alles over, maar je kunt het je hond natuurlijk ook zelf aanleren.

Ring clicker

Naast de normale honden clicker heb je ook nog de ring clicker. Deze schrijf je als een ring om je vingers waarna je hem met de duim bedient. Is dit model beter of slechter? Dat is niet te zeggen, het hangt er helemaal vanaf wat je zelf prettig vindt. De ring clicker kan bij sommige mensen aardig in de weg zitten, terwijl anderen hem juist goed vinden werken.

Over het algemeen genomen kun je beter voor de honden clicker zonder ring gaan. Voordeel hiervan is dat je hem makkelijker van de ene naar de andere hand verplaatst. Bovendien stop je hem ook makkelijker in je jaszak of broekzak en kun je hem bovendien ergens aan vast maken.

Schuiven naar boven