Beste hondenbrokken (2022) – hondenvoer getest

De beste hondenbrokken zijn niet alleen smakelijk maar ook nog eens voedzaam. Honden hebben vooral behoefte aan natvoer, maar droogvoer zoals brokken is een prima aanvulling. Sommige hondeneigenaren gaan alleen maar voor droogvoer. Daarom is het belangrijk om voor de beste hondenbrokken (2022) te gaan.

Moet een hond droogvoer of natvoer?

Het grootste verschil tussen droogvoer en natvoer is het vochtgehalte. Natvoer oftewel vers vlees bevat een vochtpercentage van 60% tot 85%. Bij droogvoer is dit een stuk lager: tussen de 3% en 12%. Het voordeel van droogvoer is dat het langer houdbaar blijft, maar de hond heeft wel altijd vers water nodig.

Met hondenbrokken voer je jouw hond redelijk veel energie zonder dat je grote hoeveelheden hoeft te voeren. Hondenbrokken zijn ook goed voor onderhoud van het gebit. Het perfecte hondenvoer bevat ongeveer 70% vlees en 30% groenten. Hier zijn vetten en oliën aan toegevoegd.

Beste hondenbrokken 2022

Je hebt goedkope en dure hondenbrokken, maar waar moet je voor kiezen? Over het algemeen kun je stellen dat de hele goedkope hondenbrokken niet echt een goede voedingswaarde hebben. Wil je het beste voor je hond dan kom je toch bij de meer bekendere merken uit. Benieuwd welk hondenvoer op dit moment goed verkoopt of uitstekende beoordelingen ontvangt? Bekijk het overzicht beste hondenbrokken.

1. Royal Canin Selection Croc

Als eerste in het overzicht beste hondenbrokken het bekende merk Royal Canin. Deze brokken zijn bedoeld voor volwassen honden (2-8 jaar). Dit merk bevat een mix van 30 belangrijke voedingsstoffen zonder dat er kunstmatige kleurstoffen aan zijn toegevoegd. Bevat granen, vlees en dierlijke bijproducten. Het vochtgehalte bedraagt 8%.

Verschillende hondenrassen eten deze hondenbrokken moeiteloos. Dit product is meer dan 350 keer beoordeeld en ontvangt een uitstekende score van 4,8 van de 5 sterren. Vooral de hoge kwaliteit en de goede prijs zijn voor veel hondenbezitters doorslaggevend. Je hebt de keuze uit een verpakking van 20 kg of 40 kg.

Bekijk Royal Canin Selection Croc

2. Royal Canin Hypoallergenic

Sommige honden hebben een voedselovergevoeligheid. Speciaal voor deze honden  zijn er hypoallergene hondenbrokken van het merk Royal Canin. Bevat peptiden die beter door de darmen worden opgenomen. Deze honden brokken zijn dan ook zeer licht verteerbaar. De toegevoegde omega 3 vetzuren beperken huidreacties waardoor de hond zich prettiger voelt. Bevat een samenstelling van rijst, soja-eiwit en dierlijke vetten.

Een van de beste hondenbrokken voor dieren die overgevoelig op voedsel reageren. Geschikt voor volwassen honden van verschillende rassen. Hondenbezitters zijn zeer tevreden over dit product en beoordelen het met 4,7 van de 5 sterren.

Naar Royal Canin Hypoallergenic

3. Cavom Compleet – Rund/Schaap

Voor alle volwassen honden is er het hondenvoer van Cavom. Deze hondenbrokken bevatten een goede balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Bevat 24% ruw eiwit en 7% vocht. Deze hondenbrokken zijn samengesteld uit verschillende soorten granen waaronder rijst maar ook vlees en dierlijke bijproducten. Het gaat hier om rund en schaap.

Verschillende hondenbezitters hebben al kennis gemaakt met dit hondenvoer. Met meer dan 100 beoordelingen ontvangt het product een score van 4,7 sterren, wat gewoon ontzettend goed is. Absoluut pluspunt is dat het hier om een geperste brok gaat waardoor deze goed in de maag oplost. Veel andere hondenbrokken zijn gepoft en zwellen juist in de maag op. Een absolute aanrader dus.

Bekijk Cavom compleet

4. Bonzo VitaFit Menubrokken Adult

Ook Bonzo is een bekende op het gebied van de beste hondenbrokken. Deze brokken in de smaak kip en groenten zijn bedoeld voor alle volwassen honden. Bedoeld voor normaal actieve honden, die dankzij dit hondenvoer zijn goede conditie blijft behouden. Dit vervoer bevat een samenstelling van granen, vlees en dierlijke bijproducten. Met een goede combinatie van vitamine C en vitamine E.

Ook deze honden brokken zijn goed beoordeeld (4,7 sterren). Pluspunten zijn de hoge kwaliteit, de goede smaak en natuurlijk dat het product lang houdbaar is.

Naar Bonzo VitaFit Menubrokken Adult

5. Prins Procare Standaard-Fit

Als laatste het overzicht beste hondenbrokken dit keer het merk Prins. Ook dit hondenvoer is bedoeld voor volwassen honden van 2-8 jaar oud. Geschikt voor zowel middelgrote als grote rassen, hoewel ook kleine hondenrassen dit eten. Het Prins hondenvoer bevat de beste ingrediënten waaronder granen, vlees, dierlijke bijproducten en zalmolie. Dit draagt bij aan een goede gezondheid met een glanzende vacht en een goedwerkende darmflora.

Deze hondenbrokken bevatten 9% vocht, dit is iets hoger dan bij veel andere brokken. Hondeneigenaars zijn zo tevreden over dit product dat ze het een score van 4,8 sterren geven. Opvallend is dat veel honden deze brokken zeer smakelijk vinden en met plezier opeten. Ook de Prins onderbroken zijn hiermee zeker aan te raden.

Bekijk Prins Procare Standaard-Fit

Dit was alweer het einde van het overzicht beste hondenbrokken. Zoals je ziet komen er vooral bekende merken voorbij. Dit is niet zomaar want grote merken gebruiken de beste ingrediënten. Wat natuurlijk niet betekent dat hele goedkope hondenbrokken geen voedingswaarde bevatten, het kan alleen wat minder zijn.

Het blijft toch belangrijk om te bekijken waar de hond het beste op reageert. Sommige honden doen het prima op de allergoedkoopste brokken, terwijl andere honden of rassen wat veeleisender zijn. Let daarom goed op de gezondheid en de energie van je hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven