Hondenbench

Een hondenbench is ideaal voor pups maar ook een veilige slaapplek voor volwassenen honden. Bijvoorbeeld omdat je even niet op je huisdier kunt laten. Een hondenbench voorkomt dat je hond dingen kapot maakt of ergens zijn behoefte doet. De hond in bench ‘s nachts? Voor de meeste dieren is dit geen probleem, mits je hem dit ook aanleert. Kies uit verschillende benches, groot of klein.

Hondenbench groot

Veel hondenbezitters zijn op zoek naar een hondenbench groot. Dit betekent dat je een groot hondenras hebt of gewoon wilt dat je huisdier voldoende ruimte heeft. Een grote honden bench heeft een afmeting van minimaal 92 x 57 cm. Is de afmeting kleiner dan spreek je echt van een kleine honden bench.

Je hebt ze ook in het formaat extra groot, de afmeting bedraagt dan minimaal 105 x 65 centimeter. Sommige honden benches zijn zelfs nog groter, maar dit is niet altijd praktisch. Houd er rekening mee dat je ook nog zoiets als een opvouwbare puppyren hebt. Dit is minder stevig dan een honden bench maar wel ontzettend handig.

Honden bench kunststof of hout

Een standaard hondenbench is van metaal, deze heeft een aluminium bodemplaat en een metalen hekwerk (draadkooi). Zoek je een hondenbench van kunststof? Die zijn zeker verkrijgbaar maar het heeft wel wat voordelen én nadelen. Voordeel van een kunststof hondenbench is dat hij goed afwasbaar is en licht van gewicht. Nadeel is dat materiaal wat kwetsbaarder is. Wanneer de hond hieraan bijt dan gaat een kunststof hondenbench sneller kapot.

Je hebt ook de honden bench hout. Dit ziet eruit als een soort kast met deurtjes met tralies ervoor. Vaak wordt een hondenbench hout in de woonkamer geplaatst, juist omdat deze wat mooier uitziet. Nadeel van de houten honden bench is dat dit kan gaan stinken en rotten wanneer de hond hier zijn behoefte in doet. Ook is hij wat lastiger schoon te maken en kan de hond het hout kapot knagen.

Goedkope hondenbench aanschaffen

Natuurlijk wil je niet teveel betalen, daarom ben je op zoek naar een goedkopere honden bench. Misschien heb je al bij Wellkoop of op marktplaats gekeken. Helaas is het aanbod beperkt en is het ook niet aan te raden om voor een tweedehands hondenbench via marktplaats te gaan. De bench kan link beschadigd zijn, roesten (draadkooi), rotten (hout) of er zitten scherpe delen aan. Bovendien is een tweedehands hondenbench van marktplaats ook niet zo hygiënisch, je weet tenslotte niet welke ziekte de vorige gebruiker heeft gehad.

Een goedkope honden bench kopen is zeker mogelijk. Je shopt gewoon online waarbij je voldoende keuze hebt. Zo makkelijk is het tegenwoordig.

Schuiven naar boven