Hamster auto

Een hamsterauto, dat is nog eens leuk speelgoed voor je huisdier. Hamsters leggen in het wild in één nacht tot wel 3 km af, ze hebben dus veel beweging nodig. Dit doe je middels een loopwiel, hamsterbal maar ook de hamster auto. Je hebt ook de auto die het dier als huisje kan gebruiken. Niet alleen leuk voor je hamster maar ook voor jezelf. Dat is dubbel genieten.

Hamsterauto als loopwiel of huisje

Eigenlijk is de hamsterauto niets anders dan een loopwiel oftewel een loopbal. Je doet de hamster in de hamster auto, maakt hem dicht en plaatst de auto op de grond. Doordat de hamster in het rad loopt komt de auto in beweging. Dit ziet natuurlijk hartstikke leuk uit. Bedenk echter wel dat een hamster auto alleen vooruit en achteruit kan. In een hamsterbal kan het diertje alle richtingen op en heeft ook beter zicht.

Een hamster auto ziet er dus leuk uit maar is niet heel diervriendelijk. Maar let op je hebt ook de hamsterauto die je in de kooi neerzet. Het gaat dan om een stukje speelgoed waar het dier in kan kruipen, bijvoorbeeld om zich te verstoppen of er een nestje in te bouwen. In dat geval is de hamsterauto wel weer diervriendelijk.

Lekker spelen en slapen

Het grootste gedeelte van de dag slapen hamsters. Zodra de schemer invalt worden ze actief. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat hamsters tussen 16:00 uur en 18:00 uur wakker worden en doorgaan tot de zon opkomt zich. Tijdens hun nachtelijke uren leggen ze gemiddeld 1 tot wel 3 km af. Dit laat zien hoe belangrijk het is om een hamster voldoende beweging te geven.

Is een looprad zielig? Nee, wanneer je dit in de kooi hangt heeft de hamster de vrije keuze om hier in te gaan (of juist niet). Een loopbal of hamsterauto die je als loopwiel gebruikt kan wel zielig zijn, want je hamster heeft hier geen keuze in. Laat hem daarom nooit langer dan 10 minuten in de hamsterauto of de loopbal.

Hamster auto loopwiel

In plaats van een hamster auto loopwiel zou je ook voor het open looprad kunnen gaan. Die heb je zowel horizontaal als verticaal. Bijvoorbeeld de vliegende schotel, ontzettend leuk speelgoed voor je hamster. In dit loopwiel wordt de hamster niet afgesloten en kan hij vrijuit rennen. Bovendien is dit beter voor de rug want het hoeft geen rare kromming te maken.

Natuurlijk kun je ook voor het traditionele hamster loopwiel kiezen. Deze plaats je aan de tralies van de kooi en hangt hierdoor vrij. Maar je hebt ook de staande hamstermolen. Er is dus meer dan voldoende keuze. Het belangrijkste is dat het diertje zich lekker vrij kan bewegen.

Schuiven naar boven