Hagedis terrarium

Een hagedisterrarium is de perfecte huisvesting voor een of meerdere hagedissen. De ideale afmeting van het terrarium bedraagt 100 X 50 cm, maar je kunt ook voor een groter of kleiner model gaan. Zorg dat het hagedis terrarium goed afsluitbaar is. De terraria die je hier vindt zijn zeer geschikt voor het houden van hagedissen maar ook voor andere dieren zoals kikkers, kameleons of slangen.

Hagedis als huisdier

Een hagedis kopen? Bedenk dat de hagedis als huisdier wel om de nodige huisvesting en verzorging vraagt. Je hebt niet alleen een hagedis terrarium nodig maar ook de inrichting. Bijvoorbeeld terrariumverwarming, bodembedekking, terrariumplanten en voer. Ga je voor de hagedis als huisdier dan heb je keuze uit verschillende soorten. Populair zijn de kameleon, gekko, groene leguaan en baardagame.

Voor beginners is de gekko de ideale hagedis. Deze heeft een vriendelijk karakter en wordt niet al te groot. Een hagedis kopen in België of Nederland? In beide landen zitten voldoende kwekers. Er zit weinig prijsverschil in, het gaat er om dat het dier dat je koopt ook gezond is.

Prijs van een hagedisterrarium

Wat kost een hagedis terrarium? De prijs varieert, maar voor een compleet model moet je rekening houden met een prijs tussen de € 400 en € 800. Je hebt dan het terrarium compleet met inrichting en verwarming. De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van de afmeting. Het hagedis terrarium 100x50xx50 centimeter is erg populair, maar een kleiner model is natuurlijk goedkoper.

Een goed terrarium heeft deuren die aan de voorkant open kunnen. Dit maakt het een stuk makkelijker om het terrarium schoon te maken of de hagedissen te voeren. Aan de bovenzijde zit er bij voorkeur staalgaas dat infrarood en UVB- licht doorlaat. Natuurlijk moeten er ook ingangen aanwezig zijn voor snoeren aan buizen. Ideaal, want de terraria inrichting bestaat vaak uit sensoren, een waterval en Heat Wave Rocks.

Hagedis terrarium kopen

Het is niet de bedoeling dat je de hagedis in een klein bakje of misschien wel in een knaagdierenkooi houdt. Dit is absoluut geen geschikte huisvesting voor deze reptielen. Een hagedis hoort in een terrarium, daar bestaat geen twijfel over. Je gunt deze diertjes het beste en een gezond en gelukkig leven. Een hagedis terrarium kopen? Online vind je voldoende keuze.

Denk ook aan een terrarium plant, terrarium decoratie en een speciale lamp. Deze lamp is voorzien van UV-b licht, onmisbaar voor hagedissen. Ook deze accessoires shop je gewoon online. Zo kun je alles in één keer bestellen, maar ook op een later moment nog bijkopen. Wil je een hagedis terrarium tweedehands kopen, wees er dan zeker van dat deze ook in orde is. Daarnaast kan het zijn dat je hem heel goed schoon moet maken, je weet immers niet of de vorige bewoner aan een ziekte is overleden.

Schuiven naar boven