Gps tracker voor kleine hond – dit zijn de beste opties

Kleine honden zijn schattig maar ze luisteren niet altijd als de beste. Het kan soms lastig zijn om je viervoeter bij je te houden. Wil je continu in de gaten houden waar je huisdier zich bevindt? Maak dan gebruik van een gps tracker. De beste modellen voor de kleine hond passen perfect om de hals, zonder dat je de halsband moet inkorten. Het is belangrijk dat het hondje de tracker niet verliest. Ik zocht naar wat goede modellen die geschikt zijn voor kleine hondenrassen waaronder de teckel, Cavalier King Charles-Spaniël, Chihuahua en nog veel meer.

Weenect DOGS² GPS Tracker

  • Aan elke halsband te bevestigen
  • Prijsindicatie: € 69,90

Dit model vind ik zeker tot de beste gps tracker voor kleine honden horen, hoewel de volgende (zie hieronder) misschien nog wel beter voldoet. Je bevestigt deze tracker aan elke halsband, of het nu om een groot of klein ras gaat. De tracker zal door het gewicht aan de onderzijde van de hals hangen en is niet hinderlijk voor het dier.

Dit model waarschuwt bij het weglopen van de hond, vooraf stel jezelf een veilige zone in. Bekijk realtime waar de hond zich bevindt of kijk achteraf de geschiedenis terug. Alles is te bezichtigen via de bijbehorende app voor iPhone of androïd. De batterij van de tracker gaat maar liefst 72 uur mee.

Uiteraard is deze gps tracker volledig waterdicht. Dit is een hele geruststelling, want hij blijft door weer en wind goed werken. Sluit een maandelijks abonnement zonder verplichtingen af of ga voor een eenjarig- of driejarig voordelig abonnement.

Nuvance – compact model

  • Verstelbare halsband
  • Prijsindicatie: € 59,95

Dit model is voorzien van een verstelbare halsband. Het is de beste gps tracker voor de kleine hond omdat hij helemaal compleet is. De minimale verstelbare lengte bedraagt 25 cm. Dit is geschikt voor kleine honden zoals de Jack Russel, Yorkshire terriër, Boomer, shih tzu, lhasa apso of West Highland White terriër. Afhankelijk van de bouw zou deze gps tracker ook geschikt kunnen zijn voor een chihuahua én voor katten.

Deze halsband is voorzien van een ingebouwde tracker. Je laadt hem eenvoudig op via de bijgeleverde magnetische oplaadkabel.

Het model is volledig waterdicht en werkt tot op 5 meter nauwkeurig. Stel vooraf een veiligheidsbereik in en ontvang een waarschuwing wanneer de hond zich buiten deze grenzen begeeft. Ook nu is er een abonnement nodig om realtime de locaties te bekijken. Dit doe je via de bijbehorende app op je smartphone of tablet. Goed om te weten: om de 5-10 minuten ontvang je de nieuwste en meest actuele locatie.

Tractie gp

  • Hoge kwaliteit
  • Prijs: € 45

Naast de bovenstaande verkrijgbare modellen heb je ook Tractive gps. Dit is een specifiek merk dat dezelfde werking heeft als alle andere modellen. Het systeem werkt prima en is van een goede kwaliteit.

Hoe werkt Tractive gps? Je volgt live de activiteiten of locatie van de hond of kat. Elke 2-3 seconden ontvang je een locatie update. Deel de locatiegeschiedenis met vrienden of familie. Eventueel stel je een virtuele omheining vast, en ontvang je een melding wanneer de hond deze zone verlaat. Deze tracker bevestig je aan de halsband of het hondentuigje. Een abonnement is vereist, vanaf € 4 per maand.

Gps tracker hond zonder abonnement

Veel gps trackers werken inclusief abonnement. Dit is nodig om de locatie naar je smartphone of computer door te sturen. Dat versturen werkt namelijk over het internet, en dat is helaas niet gratis. Toch zijn er wat opties om zonder abonnement gebruik te maken van dit apparaatje.

Wat is de beste gps tracker zonder abonnement? Dan kom je bij een model met prepaid simkaart uit. Het alternatief is een Bluetooth gps tracker. Dit kleine en lichtgewicht apparaatje bevestig je aan de halsband van de hond, kat, konijn, rugzak of sleutels.

Let op want dit soort modellen heeft een maximaal bereik van 60 meter. Bovendien moet je vooraf via Bluetooth connectie maken (smartphone – tracker). Het voordeel is dat deze tracker waarschuwt wanneer de hond te ver weg loopt. Ideaal bij gebruik in het donker of op vakantie. Ontvang een waarschuwing op je smartphone wanneer de tracker buiten het standaardbereik komt, zodat je direct in actie kan komen.

Het is aan te raden om voor een model met een groot bereik te gaan (50 of 60 m).

Wat is de beste GPS tracker voor hond?

Koop niet de eerste de beste tracker voor de kleine hond. Het is er vooral belangrijk dat deze aan je wensen en verwachtingen voldoet. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten:

  • Waterdicht
  • Eventueel met verstelbare halsband
  • Makkelijk te bevestigen
  • Groot bereik

Er zijn geen specifieke merken die beter uit de test komen. Nagenoeg alle gps trackers werken goed tot uitmuntend. Let ook op het gebruik van een prepaid simkaart of een abonnement afsluiten. Een prepaid simkaart kan uiteindelijk hoge kosten met zich meebrengen. Bovendien valt het systeem uit wanneer er niet voldoende beltegoed op de simkaart staat.

Een abonnement sluit je per maand of per jaar af. Een jaarlijks abonnement is voordeliger, je bent omgerekend tussen de € 3 en € 5 per maand kwijt. Een voordelig bedrag om je hond dag in dag uit te traceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven