Gerbil aquarium

Heb je een of meerdere gerbils als huisdier? Waarschijnlijk denk je dan aan een gerbil aquarium. Dit is een zeer geschikte huisvesting die ook nog eens hartstikke veilig is. Bovendien staat een gerbil aquarium prachtig in de woonkamer, hobbyruimte of misschien wel in de slaapkamer. Bekijk de beste aquaria voor gerbils.

Gerbil kooi glas

Je hebt een speciale gerbil kooi van glas of het gerbil aquarium. Waar moet je voor kiezen? Een gerbil kooi glas heeft een glazen onderkant en een bovenverdieping met traliewerk. Deze gerbilkooi ventileert goed en biedt voldoende speel- en leefruimte. Let er wel op dat de glazenkooi groot genoeg is, wat je hebt ook modellen die specifiek bedoeld zijn voor dwerghamsters. Een gerbil kooi van glas moet minstens 50 cm breed zijn, het liefst nog groter.

Hoe groot moet een gerbil kooi zijn? In veel gevallen zul je meerdere gerbils samen moeten houden. Kies dan voor een gerbil aquarium of een kooi die minstens 60 cm breed is. Ideaal zou zijn een kooi van 80-100 cm breed.

Gerbil terrarium: liever niet

Af en toe wordt er ook een gerbil terrarium te koop aangeboden. Kies liever niet voor een gerbil terrarium, deze kooien zijn veel te klein. Ze hebben soms een afmeting van slechts 40 x 40 cm. Dit gerbil terrarium is absoluut niet geschikt voor een of meerdere gerbils. Beter ga je voor het gerbil aquarium, dit is een stuk groter. Je kunt een oud (en lek) aquarium gebruiken, maar dan zit hier geen verdieping in. Deze zul je dus zelf nog moeten maken.

Een compleet gerbil aquarium heeft die verdieping al. Juist die verdieping of etage is belangrijk, want gerbil zijn springers en klimmers. Hiermee voldoe je aan de natuurlijke levenswijze. Het gerbil aquarium inrichten? Denk aan verschillende schuilmogelijkheden, boomwortels, stenen, speelgoed en een looprad. Kies voor een gerbil altijd een gesloten looprad zodat de staart hier niet tussen kan komen.

Gerbil aquarium kopen

Gerbils knagen aan alles wat los en vastzit. Daarom is een traliekooi niet geschikt, tenzij alleen de bovenkant uit tralies bestaat. Een kooi met een plastic onderbak is niet aan te raden, daar knagen ze zo doorheen. Het is al eens voorgekomen dat de plastic kooi in slechts één nacht compleet is vernield. Dat wil je natuurlijk voorkomen, daarom moet je een gerbil aquarium kopen. Dat is de enige manier om voor een veilig en stevig onderkomen te zorgen.

Het gerbil aquarium koop je gewoon online. Handig want zo hoef je dat zware ding niet naar huis te tillen. Het wordt netjes bij je thuis bezorgd, uiteraard zonder beschadigingen. Een gerbil kooi van glas kost tussen de € 50 en € 70. Voor een gerbil aquarium ben je tussen de € 80 en € 100 kwijt. Dit zijn allemaal de ruime kooien/aquaria voor gerbils.

Schuiven naar boven