Fruitvliegjes bestrijden met een spray

Heb je in de zomermaanden ook zoveel last van fruitvliegjes? Er zijn verschillende methoden om hiervan af te komen. Helaas werkt niet alles perfect. Fruitvliegjes bestrijden met spray is een effectieve methode. Het mooie is dat je niet alleen fruitvliegjes maar ook andere hinderlijke insecten bestrijdt. Wel moet je rekening houden met de mogelijk giftige stoffen die vrijkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je hele woning vol fruitvliegjes zit. Voordat je fruitvliegjes gaat bestrijden met een spray kun je beter eerst kijken waar ze vandaan komen. Soms is de oplossing eenvoudig. Heb je een fruitschaal op de tafel of de kast staan? Berg het fruit ergens op waar de vliegjes niet bij kunnen komen. Bijvoorbeeld in de koelkast of in een afgesloten pot.

Sommige mensen hebben een moestuintje of wonen in de buurt van fruitbomen. Dan kun je er weinig aan doen dat je fruitvliegjes in huis krijgt. Wel zou je overal horrengaas kunnen plaatsen, hiermee voorkom je dat ze binnenkomen. Daarnaast blijft het belangrijk om alles goed af te dekken en op te ruimen. Denk ook aan de afwas, dit trekt fruitvliegjes aan.

Fruitvliegjes bestrijden: spray is effectief

Je kunt fruitvliegjes natuurlijk met verschillende middelen bestrijden. Bijvoorbeeld met een fruitvliegjesval waarin je een lokstof doet. Dit trekt de vliegjes aan waarna ze niet meer uit de val kunnen. Ook is er de blauwe vliegenlamp, dit trekt verschillende insecten aan. Vervolgens worden de insecten gedood.

Dan heb je ook nog de fruitvliegjes spray. Een effectieve manier om ze te bestrijden. Je hoeft namelijk geen val te plaatsen maar gebruikt de spray op momenten dat het uitkomt. Wel is het belangrijk om deze fruitvliegjesspray verantwoord in te zetten.

De werking van de fruitvliegjesspray

Je wil fruitvliegjes bestrijden met een spray, hoe werkt dit precies? Je moet dan een spray tegen vliegende insecten gebruiken. Bijvoorbeeld die van Topscore of Pokon. Je hebt ze ook van andere merken zoals HG of Beaphar. Welk product je gebruikt hangt er vanaf tegen welke insecten je het gaat inzetten.

Op zich heb je voor fruitvliegjes geen heel zwaar middel nodig. Maar wanneer je bijvoorbeeld ook vlooien in huis hebt dan kun je beter voor zwaarder geschut kiezen.

Hieronder vind je verschillende soorten sprays met elk hun specifieke werking.

Topscore vliegende insecten spray

  • Voordelen: werkt snel en effectief
  • Nadelen: bevat pyrethrine

Deze spray van het merk Topscore werkt tegen vliegende insecten, dus ook tegen fruitvliegjes. Het bevat het insecticide pyrethrine. Dit is een zenuwgif dat het zenuwstelsel van insecten aantast. Hierdoor worden alle insecten gedood. Het werk snel en effectief. Je hoeft alleen maar de omgeving in te sprayen en de ruimte gedurende 10 minuten gesloten te houden. Uiteraard blijf je in die 10 minuten wel ergens anders. Hierna heel goed luchten.

Dit product niet inademen. Verwijder ook huisdieren uit de kamer. Dat is misschien het nadeel van fruitvliegjes bestrijden met deze spray, dat je zelf even de ruimte moet verlaten. Toch werkt dit middel beter dan bijvoorbeeld een spray tegen vlooien, want hierbij moet je wel een uur de ruimte verlaten.

Bekijk Topscore spray

Pokon Bio tegen insecten

  • Voordelen: veilig voor planten, biologisch bestrijdingsmiddel
  • Nadelen: eerste effect pas na 24 uur

Soms zitten er fruitvliegjes in je plant. Waarschijnlijk gaat het dan om andere insecten maar wanneer het om een fruitboompje gaat dan zou het toch de fruitvlieg kunnen zijn. Pokon Bio werkt tegen verschillende schadelijke insecten die zich op planten bevinden. Denk hierbij aan fruitvliegjes, de witte vlieg, bladluizen, schildluizen en spintmijt.

Het gaat hier om een kant-en-klare spray die je over de bladeren en stengels van de plant spuit. Na 24 uur zie je de eerste effecten. Dit middel is veilig voor planten en voor het milieu. Het is namelijk biologisch afbreekbaar en mag hierdoor ook binnen de biologische landbouw worden gebruikt.

Naar Pokon Bio spray

Vlooien spray

  • Voordelen: zeer effectief tegen verschillende insecten
  • Nadelen: giftig voor huisdieren

Fruitvliegjes bestrijden met een spray? Wanneer de plaag zeer hardnekkig is dan zou je het met een vlooienspray kunnen proberen. Dit is ook aan te raden wanneer je vlooien, teken, mijten en andere insectenhuis hebt. Dit middel werkt zeer effectief. Aan de andere kant ga je ook met zwaarder geschut aan de slag.

Haal kinderen en huisdieren uit de ruimte. Bij een aquarium moet je de filterpomp uitzetten en het aquarium met een grote deken afdekken. Vervolgens de hele ruimte goed behandelen. Verlaat de kamer en houd de ramen en deuren gedurende een uur gesloten. Hierna goed luchten.

Het middel werkt zo effectief dat alle insecten direct gedood worden. Houd er wel rekening mee dat dit middel giftig is voor dieren en mensen. Zodra je de kamer goed gelucht hebt kunnen huisdieren gewoon weer terug.

Bekijk vlooienspray

Je ziet dat er wel wat manieren zijn om met fruitvliegjes af te rekenen. Bedenk van tevoren welke spray het beste bij je situatie past. Het is aan te raden om een niet al te zwaar middel te gebruiken. Daarnaast kun je fruitvliegjes ook heel goed vangen met een speciale fruitvliegjesval.

Zo maak je een fruitvliegjes val

Een fruitvliegjesval kun je kant-en-klaar kopen, dit is inclusief lokstof. Op zich zijn deze vallen leuk om te zien, je hebt dus niet iets raars in de woonkamer staan. Zelf een fruitvliegjes val maken? Dat kan natuurlijk ook. Dit doe je met behulp van een lege frisdrankfles, een bakje met huishoudfolie óf een bekertje met een papieren kegel. Het kan zelfs met een normale plastic zak.

In het artikel fruitvliegjesval maken lees je hoe je dit doet. Je moet even creatief zijn maar dan heb je wel een val waar je hopelijk zoveel mogelijk fruitvliegjes mee vangt.

Schuiven naar boven