Duiven verjagen: Action heeft een aantal goede producten

Ook zoveel last van duiven op je balkon, de schutting of op het dak? Je mag ze niet schieten, maar er zijn wel een aantal andere manieren om er vanaf te komen. Duiven verjagen met de Action, het kan tegenwoordig. Deze winkel heeft namelijk een aantal interessante producten ter bestrijding van deze vogels.

Waarom je last van duiven hebt

Dat je zoveel duiven op je dak, in de tuin of op het balkon tegenkomt heeft natuurlijk een reden. Waarschijnlijk functioneert jouw balkon of tuin als goede uitkijkplaats. Duiven vinden vooral balkons erg interessant. Ze zitten hoog en droog, bovendien geeft het balkon ze een veilig gevoel.

Heb je een vogelhuisje met voer in de tuin staan? Dit trekt niet alleen die schattige koolmeesjes maar ook duiven aan. Een duif schaamt zich er niet voor om zijn dikke lichaam in dat kleine vogelhuisje te persen. Alles om lekker te kunnen eten. Duiven zijn zeker geen domme vogels. Ze onthouden waar al dat lekkere voer vandaan komt en zullen regelmatig terugkeren.

Duiven op het dak van je woning heeft vooral met duivenmelkers te maken. Wanneer er in de buurt een duivenmelker woont dan is de kans groot dat zijn duiven op jouw dak uitrusten.

Deze vogels richten schade aan

Het vervelende aan duiven is dat ze schade aanrichten. Niet met hun snavel of poten, wel met de ontlasting (vogelpoep). Van duivenpoep is bekend dat het in tientallen jaren betonwerk flink kan aantasten. Hierdoor ontstaat er onder andere betonrot en brokkelt het betonwerk af.

Bovendien kan het gekoer van duiven erg hinderlijk zijn. Ze houden geen rekening met het weekend waarin je even lekker wil uitslapen. Zit er een duif op je balkon, dan ben je ook direct wakker.

Duiven verspreiden ziektes. Dit doen ze via de ontlasting. Ze zijn drager van verschillende bacteriën, virussen en schimmels. Een duif kan bij de mens de papegaaienziekte (longontsteking) veroorzaken.

Duiven verjagen Action, hoe werkt dat?

Het is niet toegestaan om op duiven te schieten. Toch kunnen deze vogels voor aardig wat overlast zorgen. Soms geeft de gemeente een vrijstelling en worden er toch duiven geschoten. Dit wordt dan altijd door een professional gedaan. Zelf mag je dit dus niet doen.

Duiven verjagen kan op verschillende manieren. Veel mensen zijn op zoek naar een diervriendelijke methode. Bij de Action vind je heel veel producten om duiven te verjagen. Je bent dan wel afhankelijk van het huidige assortiment.

Vogelverschrikker kraai

Een goede methode is het plaatsen van een nepkraai op je balkon of schutting. Duiven denken dat het om een echte vogel gaat en zullen hier niet neerstrijken. Het schijnt namelijk dat duiven en kraaien niet de allerbeste vrienden zijn. Nu snap je ook waarom je op veel balkons een nepkraai ziet. Dit is echt niet omdat het zo mooi staat maar om duiven te verjagen.

De nepkraai is vaak bij de Action verkrijgbaar. Kijk op de afdeling tuin & outdoor, daar kom je die nepkraai tegen. Houd er wel rekening mee dat de Action deze misschien niet meer in het assortiment heeft. Gelukkig kun je hem ook online bestellen. Je betaalt dan tussen de € 8 en € 10 voor een duivenverjager kraai.


Anti vogelstrip

Heb je veel last van duiven op je balkon of schutting, dan zou je ook een anti vogelstrip kunnen gebruiken. Dit is een strip die je bovenop de reling of schutting plaatst. De strip bestaat uit pinnen waardoor vogels niet meer neer kunnen strijken. Overigens werkt dit ook tegen overklimmende katten. De pinnen beschadigen duiven niet en zijn dus diervriendelijk.

Veel mensen vinden dit ontzettend effectief werken. Je hebt keuze uit verschillende modellen, van korte pennen dat vrij lange pennen. Die laatste zijn ook bedoeld tegen katten of inbrekers. Helaas vind je dit product om duiven te verjagen niet bij de Action. Je kunt het uiteraard wel online vinden.


Duiven verjagen met tape

Duiven verjagen via de Action? Kijk dan eens of ze speciaal vogeltape hebben. Het kan dat de Action dit bij de knutselspullen of het speelgoed heeft liggen. Het gaat hier om een soort holografisch tape. Zonlicht zorgt ervoor dat de tape op verschillende manieren het licht weerkaatst. Duiven raken hiervan in de war. Bovendien maakt de tape in de wind een metaalgeluid. Ook dit schikt duiven af.

Je hangt deze tape in reepjes langs je balkon of schutting. Wanneer duiven langs vliegen raken ze gedesoriënteerd en zullen liever verder vliegen.

Action is er ook voor vogelliefhebbers

Ondanks dat duiven voor overlast zorgen ben je misschien toch wel een vogelliefhebber. Duiven verjagen met de Action is mogelijk, maar wist je dat ze ook veel producten hebben om vogels juist te helpen? Ik heb er ooit een leuk vogelhuisje op standaard gekocht, de prijs was slechts € 12. Na vijf jaar staat dat huisje nog steeds dus het is ook nog eens van een prima kwaliteit.

Verder vind je bij de Action strooivoer, vetbollen en andere producten voor in of aan het vogelhuisje. Ze hebben ook nestkastjes, ontzettend leuk.

Bij de Action zag ik ook een pindakaas voederhuisje voor € 1,50. Je vindt hier ook de potten met pindakaas voor vogels. Doe nooit een normale pot pindakaas in dit voederhuisje, dat is echt niet geschikt voor buitenvogels.

Waarom je niet te vaak naar de Action moet gaan

Wil je duiven verjagen, dan vind je een aantal goede producten bij de Action. Wees creatief. Kun je niks vinden, koop hier er dan een rol aluminiumfolie. Van dit aluminiumfolie kun je een soort spiralen maken en aan een touwtje ophangen. Door de wind gaan deze spiralen draaien, dit jaagt ook verschillende vogels weg.

Overigens moet je niet te vaak naar de Action gaan. Je gaat hier voor een nepkraai of wat aluminiumfolie naar binnen en komt met een volle kar weer naar buiten. Ze hebben echt leuke spulletjes en ook nog eens goedkoop. Helaas koop je bij de Action vaak dingen waar je achteraf niet veel mee doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven