Chinchilla accessoires

Alles voor je geliefde huisdier, chinchilla accessoires shop je online. Van een praktische chinchilla kooi tot speelgoed, speciaal voer of een goede bodembedekking. Maar ook chinchillazand, dit is ook ontzettend belangrijk. Met chinchilla accessoires creëer je een goed leven voor je huisdier. Leuke en betaalbare spulletjes, dat doe je het toch voor.

Chinchilla kooi, huisje en speelgoed

Binnen de chinchilla accessoires is er één ding misschien wel het belangrijkste: de chinchilla kooi. Je kunt niet met een hamsterkooi of konijnenkooi aankomen, dit is niet geschikt voor chinchilla’s. Een chinchilla kooi is ruim en bestaat uit meerdere verdiepingen. Vaak kom je bij een binnenvoliere uit, maar je hebt ook speciale kooien met plateaus. Deze laatste is een stuk praktischer want hij is al zoals een echte chinchillakooi zou moeten zijn.

Een chinchillahuisje is ook wel aan te raden. Vooral tijdens het slapen trekken deze diertjes zich graag terug. Zonder chinchilla huisje zul je merken dat het dier in een hoekje of tegen een wand gaat zitten. Bied hem de juiste bescherming met een goed huisje. Dan heb je nog chinchillaspeelgoed. Het zijn niet zulke grote spelers als hamsters of muizen, maar er is zeker speelgoed verkrijgbaar. Vooral de speeltunnel is erg geliefd, chinchilla’s rennen hier graag doorheen.

Chinchilla knaagmateriaal en zand

Bij chinchilla accessoires moet je zeker denken aan knaagmateriaal. Dit kunnen snacks zijn, maar ook veilige takjes. Wanneer je geen knaagmateriaal geeft dan zullen de dieren aan iets anders gaan knagen. Voordat je het weet zijn de plateaus, ladders of de kooi zelf kapot. Knaagmateriaal is belangrijk omdat de tanden hun hele leven lang doorgroeien. Door ergens aan te knagen slijten de tanden op de juiste manier af.

Vergeet het chinchillazand niet, dit noem je ook wel badzand. Een onmisbare chinchilla accessoire omdat deze dieren dagelijks een zandbad nodig hebben. Het houdt hun pels luchtig en zacht. Je kunt het chinchillazand het beste in een vissenkom of andere glazen kom doen. De chinchilla kruipt hierin, neemt zijn zandbad en verlaat de kom weer. Voordeel is dat de kom stevig staat en dat je van buitenaf ziet of het zand nog schoon is. Gebruik altijd speciaal badzand en geen normaal zand.

Chinchilla accessoires kopen

Je hebt kunnen zien wat je allemaal aan accessoires nodig hebt. Dan nog iets over de chinchilla zelf. Je mag dit dier onder voorwaarden houden, het moet de juiste verzorging krijgen. Koop een (jonge) chinchilla altijd bij een goede fokker. Deze dieren worden ongeveer 10 tot 13 jaar oud.

Chinchilla’s zich kunnen wel 2 meter hoog springen en hebben veel lichaamsbeweging nodig. Allemaal dingen om rekening mee te houden wanneer je chinchilla accessoires koopt.

Schuiven naar boven